StoryEditor

Rakitić: Srce boli zbog dresa Hrvatske, ali znamo tko će biti lider dugo godina

Piše D  /  29.05.2021., 01:05h

"Finale lige prvaka je uvijek nešto posebno i ogromna prilika za najveći trofej koji postoji u klupskom nogometu. Bit će zanimljivo vidjeti kako će Pep Guardiola pripremiti momčad, dok Chelsea s druge strane vodi trener Tuchel koji je lani izgubio veliko finale i ima iskustva. Bit će jako napeto i mali detalji će odlučiti ovu veliku utakmicu. Svu sreću svijeta želim jednima i drugima, neka pobijedi bolji", kazao je Rakitić.

Bivši hrvatski reprezentativac koji danas nosi dres Seville u večerašnjoj utakmici puno očekuje od Kovačića, a vidi ga i kao lidera Hrvatske u budućnosti. 

"Mateo je napravio velike korake u karijeri tijekom posljednje dvije godine. Fantastičan je igrač koji nogomet razumije na jedan drugačiji način i drago mi je gledati kako se uklopio u igru novog trenera. On je lider, može voditi Chelsea i sigurno će voditi Hrvatsku još mnogo godina u budućnosti. Uz njega sam i želim mu puno sreće i dobru izvedbu večeras. I naravno, da donese taj trofej u Hrvatsku", predviđa Rakitić.

Mnogi mjesecima nisu vjerovali da se jedan od ključnih igrača Hrvatske u proboju do finala SP-a oprostio od reprezentacije. 

"Srce je bolno i volio bih opet obući dres Hrvatske, to je najveća čast. No situacija je danas takva da Hrvatsku gledam kao najveći navijač. Vjerujem da će Dalić pripremiti momčad na najbolji mogući način. Nadam se da će svi igrači biti spremni i da će nas učiniti ponosnima, da opet zajedno uživamo. Vjerujem da će napraviti sve za svoj narod. Očekujem pravu, veliku Hrvatsku i uz njih sam do kraja", poručio je, piše Index.

Rakitić je otkrio i koga vidi kao glavnog favorita za naslov prvaka Europe. 

"Turnir će biti jak, ali i vrlo težak. Putuje se po cijeloj Europi, a to je nešto novo i potpuno drugačije. Vidjeli smo tijekom prošle godine koliko je teško pobijediti bilo koju reprezentaciju, nema više rezultata 4:0 ili 5:0 kao ranijih godina. Sada u svakoj utakmici treba biti spreman sto posto. Francusku vidim u kategoriji iznad svih zbog njihove kvalitete i bit će vrlo moćni na ovom turniru. Njemačka je također moćna, Španjolska je u krugu favorita, a vraća se i jaka Italija. Nadam se da Hrvatska može opet odigrati sjajan turnir, ali bit će jako teško. Siguran sam da ćemo na ovom turniru vidjeti puno iznenađenja", komentirao je jedan od najvećih  igrača u povijesti hrvatske reprezentacije i dodao:

"Znate da smo mi uvijek išli korak po korak, za Hrvatsku je takav pristup dobar. Skupina je teška i bit će zanimljivo vidjeti kako ćemo otvoriti turnir u utakmici protiv Engleske na Wembleyju. Uvjeren sam da u ovom trenutku ne trebamo razmišljati dalje od toga. Najvažnije je proći skupinu, a u nokaut-fazi se može dogoditi svašta i možemo pobijediti bilo koga. Idemo odraditi Englesku, izboriti prolaz skupine, a ako to napravimo, siguran sam da možemo doći i do zadnje utakmice."

Nakon napetog finiša španjolskog prvenstva Rakitić tvrdi da je naslov zasluženo u vitrini Atletica. 

"Čestitam Atleticu, zaslužili su naslov prvaka. Nakon dugo godina u Španjolskoj smo gledali napeto prvenstvo, borbeno do kraja. To je samo početak, svake godine bit će sve teže i teže doći do titule u La Ligi. Sevilla mora popraviti neke stvari da se možemo boriti s velikima, naš cilj uvijek mora biti plasman u Ligu prvaka. Sretan sam i ponosan što sam se vratio u Sevillu", kazao je.

Bilo mu je teško odgovoriti na pitanje koji je najdraži trofej koji je osvojio u karijeri.

"Uf, svaki je bio težak jer nikad nije lako pobijediti u finalu, ali možda m je najdraži onaj trofej u Europa ligi protiv Benfice 2014. godine jer smo imali jako tešku sezonu u kojoj smo promijenili 16 igrača. Bilo je to nevjerojatno iskustvo i slavlje na kraju. Ali znate i sami da je najveći trofej Liga prvaka. Prve godine u Barceloni sam osvojio sve, igrao sam s Messijem, Xavijem, Iniestom, a kasnije sa Suarezom, Neymarom, Mascheranom. Bile su to dvije godine iz snova. Prvo sam osvojio Europa ligu sa Sevillom, a iduće godine Ligu prvaka s Barcelonom. Nadam se da iduće sezone mogu opet nešto osvojiti sa Sevillom", zaključio je. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 15:48