StoryEditor

Rakitić otkazao dolazak u reprezentaciju "zbog razloga psihičke prirode"

Piše D  /  02.09.2019., 11:09h

Neslužbeno, Rakitić je svoj izostanak opravdao razlozima psihičke prirode, ‘ne osjeća se dovoljno spremnim da ovoga tjedna zaigra za reprezentaciju‘, pišu Sportski novosti.

Rakitićev otkaz vezan je i za današnji zadnji dan prijelaznog roka te još uvijek neizvjesnu sudbinu hrvatskog igrača. I dalje su u igri sve tri opcije - ostanak u Barceloni, ali i odlazak u Juventus te PSG u sklopu veće razmjene u transferu Neymara. Evo kako je izbornik na presici objasnio neugodnu situaciju.

"Tko nije spreman sto posto, tko ne može dati maksimum, nije potrebno da dolazi. Rakitić nije riješio status u klubu, zaključili smo da nije spreman i fokusiran, da ne može dati maksimum koji ja trebam u ovom trenutku, zato on neće doći", objasnio je izbornik.

Boji li se izbornik da Rakitić više nema motiva igrati za reprezentaciju jer zaredao je s otkazima? Da više neće ni igrati za Vatrene?

"Nemam potrebe ni vremena razmišljati o Rakitiću, nego o onim igračima koji su ovdje, koji će biti spremni. Nema se vremena baviti što će se se događati u budućnosti. Nadam se najboljem, ali moram se sada fokusirati na one koji su tu, koji su spremni sto posto. Tko nije, nemam potrebe da se zamaram s njim. Igrali smo i protiv Walesa bez Rakitića pa smo pobijedili. Tu su Vlašić, Brekalo... dolaze oni koji imaju ambicije, volje i želje, njih treba čekati. Ako bude taj problem s Rakitićem, riješit ću ga na svoj način, nemam nikakvih bojazni", odgovorio je izbornik.

To nije jedini problem:

"Mateo Kovačić će obaviti pregled, vidjet ćemo kakva je s njima situacija. No, optimist sam, vjerujem u ove igrače koji su tu, ne sumnjam da ćemo biti kvalitetni i dobri. Slovaci su dosta nezgodni, dosta jaka ekipa koja ima kvalitetu, u veznom redu tri vrlo dobra igrača koji su njihovi nositelji. Vjerujem u nas i našu kvalitetu da ćemo to uspjeti riješiti".

Na pitanje kakvo je stanje s Dujom Ćaleta-Carem kojeg nije pozvao, što mu je kazna za neigranje na Euru U-21, samo je slegnuo ramenima.

"Vidjet ćemo".

Kazao je da se za Luku Modrića ne brine, a istaknuo je Brunu Petkovića:

"Ima kvalitetu da zadrži loptu, on je igrač koji nam treba u ovom trenutku".

Kazao da Domagoj Bradarić igra za mladu vrstu, i prati ga.

"Ovog časa imamo Barišića i Melnjaka koji su u prednosti na lijevom beku".

O Slovacima je konstatirao:

"Ne bih se zamarao s njima, ne treba od Slovaka praviti famu. Njihova kvaliteta nije dorasla našoj, ako budemo pravi".

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 17:23