StoryEditor

Rakitić odbio PSG: Nezamjenjiv je u Barci, uskoro dobiva poboljšani ugovor

Piše D  /  21.08.2018., 11:08h

Ivan Rakitić igrač je koji je najviše igrao u Barceloni prošle sezone. Da, na terenu je bio dulje i od Lea Messija.

Nikad, ni u jednom javnom istupu Raketa nije dao naslutiti da bi napustio Nou Camp. Štoviše, izjave su išle u smjeru da je to najveći klub na svijetu i da bi najradije završio karijeru ondje.

Pa zašto onda toliko ozbiljna nagađanja da bi još ovaj mjesec maestralni hrvatski veznjak mogao otići u PSG?

U Španjolskoj se to ponovno zavrtjelo u ponedjeljak, i to iz izvora koji baš ne lupaju isključivo gluposti, poput Don Balona. Parižani kreću u ofenzivu, Rakitić ili Busquets, svejedno im je. Katalonski list Sport danas je potvrdio kako Rakitić ne želi otići, ali ponuda je ogromna, prenosi Goal.hr.

Barcelona je odmah najavila produljenje ugovora s obojicom. Odštetna je klauzula za Raketu 125 milijuna eura, a PSG njega vidi kao najbolju opciju i prioritet.

Šeikovi ljudi vjeruju da bi Raketa pristao doći, čime bi i Barca spustila odštetu. Koja bi svejedno bila stotinjak milijuna eura.

Marca, pak, tvrdi da nema nikakve šanse da Rakitić ovoga ljeta napustio Barcu.

"Ponuda je tu, ali osim ako dođe do neočekivanog obrata u zadnji čas, taj transfer nije moguć", piše, uz nastavak:

"Rakitić je odlučio prihvatiti novi, poboljšani ugovor s Barcom, jer postojeći mu traje do 2021. Dobio je čvrsto obećanje da će dobiti i bolje uvjete, te Barcelona čvrsto računa na Ivana. On ne želi otići i odbio je pregovarati s PSG-om. Tako da ostaje jedino moućnost plaćanja 125 milijuna eura, što francuski prvak ne može zbog financijskog fair playa."

"I nije ponuda PSG-a jedini razlog poboljšanja Raketina ugovora, nego je on postao ključni igrač Barcelone. Produljio je ugovor 2017. ali otad mu je status u momčadi postao znatno bolji."

"Nezamjenjiv je u Valverdeovoj formaciji i ne bi bilo dvostruke krune prošle sezone da nije bilo Rakitića. On i Busquets u sredini vratili su onaj presing u Barcinu igru, koji je na nekoliko godina bio nestao. Iznenađuje što nije izabran među četvoricu kapetana, ali bez obzira na to, njegov položaj u hijerarhiji momčadi ne ostavlja nikakve dvojbe koliko je važan Barci."

"A tu su i sjajne partije na SP-u, koje su mu još podigle vrijednost. Ipak, u svemu je presudna igračeva želja da ostane u Barceloni. Zato je odbio PSG."

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 19:17