StoryEditor

Rakitić o oproštaju: Nakon prvenstva ću sjesti s obitelji i odlučiti, ali bez neke nervoze

Piše D  /  14.06.2018., 12:06h

Ivan Rakitić i Marko Pjaca pojavili su se pred novinarima u kampu hrvatske nogometne reprezentacije u Roščinu na današnjoj konferenciji za medije, nakon razgovora s novinarima kockasti će trenirati i potom lete za Kalinjingrad, a u subotu će igrati prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu u Rusiji protiv Nigerije, prenosi Germanijak.hr.

„Naravno da je jako bitno ući dobro u ovaj turnir. No nije gotovo ni ako je dobijemo ni ako izgubimo. Naša želja je dobiti tu utakmicu, ali ništa time neće biti riješeno. Znamo da su opasna momčad, imaju jako dobre igrače. Znamo da svi očekuju da budemo pravi, mi prvi,“rekao je o Nigeriji Ivan Rakitić.

Rakitić je jedan od veterana nacionalne momčadi, a mnogi govore kako će ovaj SP biti posljednja šansa generacije. Strani mediji nedavno su prenijeli njegovu izjavu kako bi mu Mundijal u Rusiji mogao biti posljednji turnir za nacionalnu momčad.

„Dobro su prenijeli moje izjave, rekao sam to. Tu sam već 11 godina i jako puno toga smo svi zajedno prošli. Nakon ovog prevenstva ću sjesti sa svojom obitelji i čelnim ljudima saveza da vidim što je najbolje, ali bez neke nervoze.“

Očekuje se kako će Rakitić zaigrati s Badeljem i Modrićem u vezi na otvaranju SP-a. S kim se bolje slaže?

„Nije bitno s kime se ja najbolje razumijem, nego što je najbolje za reprezentaciju, za sve nas. Što god izbornik odluči, mi ćemo dati sve od sebe. Spremni smo i dobro radimo, pripremili smo se kako treba,“ rekao je, pa dao riječ Marku Pjaci.

„Drago mi je da sam tu nakon tako teške ozljede. Nadam se minutama, htio bi odigrati što više moguće, ako dobijem priliku na meni je da je iskoristim.“

Na kojoj bi ju poziciji najradije dobio?

„Najugodnije se osjećam na lijevom, ali igrat ću što izbornik odluči. Nije bitno krilo ili špica, dat ću sve od sebe,“ rekao je Marko Pjaca.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 13:10