StoryEditor

Rakitić o nastupu na Euru 2021.: Moram biti realan i objektivan, razgovarat ću s Dalićem

Piše D  /  27.04.2020., 10:04h

- A ne, to vam sada neću reći. Nažalost, došlo je do toga da se Euro morao prolongirati, to je bio veliki udarac za sve nas, ali u tom trenutku najpametnija odluka. Najvažnije je zdravlje. Što će biti dogodine stvarno ne znam. Glavno je sada da izađemo iz ove situacije, da svi zajedno budemo jaki. Imam još o dosta toga porazgovarati s izbornikom, rekao je hrvatski reprezentativac u razgovoru za Sportske novosti.

Za veznjaka Barcelone, nastup u nacionalnom dresu je iznad svega.

- Situacija je takva kakva jest. Mislim da moram biti realan i objektivan prema svemu. Znate, kao i uvijek, da sam jako ozbiljan kad govorim o toj temi jer meni su reprezentacija i Hrvatska sve. Daleko broj jedan. Iznad svega. I gledam dobrobit svih nas. Vidjet ćemo kako će se razviti situacija u mojoj karijeri, a eto, iz neke nesreće ili sreće imamo dovoljno vremena do Eura. Moram obaviti otvoreni razgovor s izbornikom pa ćemo vidjeti što i kako, kaže Rakitić.

Smatra da je u najboljim igračkim godinama, i osjeća se spremno iako je sada pandemija poremetila normalan život i normalne treninge.

- Ja sebe vidim u najboljoj mogućoj formi, osjećam se savršeno, nikad bolje. Isto tako, iako treniram sam, što je malo dosadno, nikad nisam kvalitetnije radio i bio spremniji nego u ovih mjesec i pol dana. Odmorio sam se možda dan ili dva, a inače vježbam dvaput dnevno. Imam 32 godine, mislim da su to najljepše godine jer svaki trenutak cijenim još puno više. Željan sam nogometa kao nikad. To nije sporno, a pogotovo nije sporna moja ljubav prema reprezentaciji, mojim suigračima i navijačima u Hrvatskoj. Posebice nakon ljeta u Rusiji. Ali isto tako sve treba proanalizirati, igranje u reprezentaciji nije samo stvar mojeg mišljenja nego, kažem, moram popričati s izbornikom, dodaje Ivan Rakitić.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 03:24