StoryEditor

Rakitić: Moj prijatelj Braco me nije želio u Bayernu? Šteta...

Piše D  /  24.04.2021., 07:04h

Zadnjih godinu dana Rakitićevog boravka u Barceloni klub ga se svim silama želio riješiti. Pad njegove forme, dolazak Frenkieja De Jonga te pomlađivanje momčadi značili su da za 33-godišnjaka više nema mjesta. Barcelona je do tada nezamjenjivog Rakitića nagovarala da ode objašnjavajući mu da više nije prvotimac niti u planovima. Konačno je uspjela riješiti ga se ljetos i to uz odštetu od samo 1,5 milijuna eura, prenosi Index.

Jedan od tih pokušaja da ga se riješi bilo je i nuđenje Bayernu da kupi igrača koji se afirmirao u Njemačkoj, kada je kao tinejdžer iz Basela došao u Schalke.

"Ozbiljno? Stvarno, nisam imao pojma o tome da me Barcelona nudila Bayernu, koji je odbio kupiti me. Šteta je što je moj prijatelj Braco (Bayernov sportski direktor Hasan Salihamidžić, op.a.) tako odlučio. Volio bih da sam opet mogao igrati s Manuom (Neuerom) mojim drugim velikim prijateljem iz tog kluba."

Rakitić je u nastavku otkrio da priča o njemu u Bayernu ipak nije bila neutemeljena: "Jednom smo razgovarali o mom prelasku u München, ali nakon toga više ne. Sigurno je da bi za mene bila ogromna čast biti dio Bayerna. Ono što je taj klub izgradio posljednjih godina je čudesno. Možete samo čestitati zaslužnima za to. Iako je Bayern eliminiran iz Lige prvaka, još uvijek je najprestižniji klub u Europi."

Slijedilo je pitanje "Bi li vam bilo drago da ste igrali za Bayern?" i Rakitićev odgovor: "Apsolutno! Volio bih da sam igrao za Bayern, pa to je jedan od najvećih svjetskih klubova, u kojem su k tome moji veliki prijatelji Manu i Toni Tapalović (Bayernov trener golmana, op.a.), koji su mi zapravo dio obitelji. Nažalost, to se nije dogodilo."

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 16:18