StoryEditor

Rakitić će u Sevilli imati šest puta manju plaću nego u Barci

Piše D  /  01.09.2020., 09:09h

Marca otkriva da će Rakitić u klubu od kojeg se rastao kao kapetan koji je klub doveo do osvajanja Europa Lige. zarađivati samo 1,5 milijuna eura godišnje. U Barceloni je za isto razdoblje dobivao 8 milijuna eura, pa je to pad njegovih primanja za gotovo šest puta.

Rakitić sa Sevillom potpisuje na tri godine, ali zadnja je opcionalna i klub će ga zadržati samo ako ga u prethodne dvije uvjeri da može nastaviti u vrhunskom nogometu. Rakitić je naime debelo zagazio u 33. godinu, a već dulje vrijeme igra loše, pa se Sevilla ovako štiti. 

Nekadašnji kapetan će za Sevillu debitirati za tri tjedna u europskom Superkupu između Seville i Bayerna. Sevilli je Rakitić treće pojačanje ovog ljeta. Ranije je od Milana otkupila Susa, kojeg je imala na posudbi, dok je iz Reala dovela Oscara Rodrigueza. Rakitić će u klubu u kojem je već igrao tri i pol godine zamijeniti još jednu veteransku legendu. Evera Banegu, koji je otišao u Saudijsku Arabiju, piše Index.hr.

Barcelona se već dulje jedva čekala riješiti Rakitića. Igrao je loše, a novi trener Ronald Koeman odmah po dolasku ga je obavijestio da ne računa na njega. Barceloni je jedan od prioriteta bio da se riješi Rakitićeve visoke plaće, pa ga je željela prodati pod svaku cijenu.

Na kraju je u Sevillu otišao praktički besplatno, jer se Barcelona tješi kako se Rakitić nakon šest godina isplatio, odnosno da je iznos uložen u njegovu odštetu i plaće amortiziran.

Katalonski Sport piše da bi uštedom na njegovoj plaći i zaradom od bonusa ako se Sevilla u iduće dvije godine plasira u Ligu prvaka ili Europa Ligu, a koji prema ugovoru s Rakitićevim novim klubom iznose do 8 milijuna eura, Barcelona na kraju ovim poslom mogla biti u plusu oko 20 milijune eura. 

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 09:36