StoryEditor

Raketa odlazi iz Barcelone i za 55 milijuna eura postaje igrač europskog velikana

Piše D  /  11.10.2019., 02:10h

"I JA bih rado znao što je razlog moje situacije u Barceloni. U nogometu se događaju stvari koje ne možemo uvijek razumjeti, ali ih moramo ispoštivati. Neugodno i teško mi je jer sam naviknuo igrati, uvijek sam bio spreman dati sve za momčad, a sada se to malo promijenilo. Iskren sam i pošten, znam kakva je situacija. Iskreno, ne mogu je razumjeti, krivo mi je, jedva se čekam vratiti na teren jer tamo mi je najljepše. Nisam došao u Barcelonu da šećem uz plažu, ne želim takav život. Razgovarao sam s ljudima u klubu, ostao sam iako sam razmišljao i o drugim situacijama. Želim najbolje u klubu, boriti se, da momčad vidi da sam spreman kad god treba istrčati na teren, zahvaliti se publici za prošli vikend i kako su me primili, to nije bilo slučajno. Ako vidim da se ništa ne može promijeniti, onda ćemo ponovno sjesti i razgovarati", emotivno je govorio Ivan Rakitić o svom statusu u Barceloni na presici prije utakmice Hrvatske i Mađarske, prenosi Index.

Rakitićeve riječi odjeknule su Europom, veliki europski klubovi bacili su se u akciju svjesni da je Ivan nagovijestio da na zimu želi napustiti klub u kojem dobiva mrvice.

Manchester United je pokazao interes, a talijanski Tuttosport piše u svom tiskanom izdanju da će Inter, koji je već prije vrbovao Rakitića, pokušati u siječnju dovesti hrvatskog reprezentativca. Inter želi ove sezone srušiti dominaciju Juventusa, a baš u hrvatskom veznjaku vidi ključno pojačanje za takvu misiju.

Isti list piše kako bi odšteta bila oko 55 milijuna eura te da Barcelona ne bi ometala realizaciju transfera. Rakitić ima važeći ugovor s Kataloncima do ljeta 2021., no vjeruje se da će na zimu napustiti klub u kojem igra već pet godina.

Od svog dolaska u Barcelonu u ljeto 2014. iz Seville Rakitić je bio jedan od ključnih ljudi Blaugrane, no ove je sezone izgubio mjesto u konkurenciji De Jonga, Arthura, Vidala i Busquetsa. Od početka sezone samo je jednu utakmicu započeo u udarnom sastavu.

Dnevnik.ba 

18. travanj 2024 02:17