StoryEditor

Raketa ipak prema PSG-u kao dio ‘operacije Neymar‘ u Barçi

Piše D  /  18.06.2019., 10:06h

Posljednjih se dana sve više šuška o mogućem povratku Neymara u Barcelonu. A brazilski portal Globo u utorak je objavio novu informaciju: pregovori su već u tijeku, a dio paketa mogao bi biti i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić.

Prema izvorima Globa, Barcelona bi za povratak bivšeg igrača PSG-u trebala platiti 100 milijuna eura i "dati nekoliko igrača". Među njima se spominju Samuel Umtiti, Ousmane Dembélé i - Rakitić.

Pregovore u ime Barcelone navodno vodi predsjednik Josep Maria Bartomeu, a njegov kolega na Parku prinčeva u intervjuu za magazin France Football oprao je Neymara, nagovijestivši da bi se transfer mogao dogoditi.

- Želim da igrači daju sve od sebe za klub, brane čast dresa i sudjeluju u projektu kluba. A s onima koji to ne žele ili ne razumiju sastat ćemo se i razgovarati. Naravno da se ugovori moraju poštovati, ali prioritet nam je potpuna predanost našem projektu - rekao je Nasser Al Khelaifi i dodao:

- Nitko nije natjerao Neymara za potpiše za nas, nije bilo prisile. Svjesno je došao kako bi sudjelovao u projektu.

Nije tajna kako je Brazilac ostao u dobrim odnosima s većinom igrača u svlačionici Barcelone poput Lionela Messija, Luisa Suáreza i Gerarda Piquéa. Neymar u Parizu nije ostvario rezultatski iskorak u Ligi prvaka, titule u Francuskoj nisu mu dosta, a sve su još zakomplicirale česte ozljede pa i sudski proces zbog optužbi manekenke Najile Trindade za silovanje.

Potencijalni problem u realizaciji transfera mogla bi predstavljati činjenica što je Neymar tužio Barcelonu zbog neplaćenog bonusa za obnovu ugovora od čak 26 milijuna eura.

Katalonci tvrde kako se taj petogodišnji ugovor, potpisan u listopadu 2016., nije ispunio jer je Neymar manje od godinu dana kasnije otišao u francusku prijestolnicu. Dolazak Neymara trebao bi značiti da Barcelona odustaje od dovođenja Antoinea Griezmanna, koji se oprostio od Atlética, ali je i dalje "na ledu".

Naslovnice španjolskih medija, pak, u u utorak se bave baš Neymarom uz napise poput "Operacija Neymar" (Mundo Deportivo) i "Neymar - vruće, vruće; Griezmann - hladno, hladno" (Sport). Mundo piše kako je za Neymara zainteresiran i Real Madrid, u kojemu još nisu prelomili žele li ići po njega ili Paula Pogbu, prenosi 24sata.hr.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 02:48