StoryEditor

RAK i ombudsmani čekaju reakciju iz Telemacha, korisnici pišu žalbe, raskidaju ugovore

Piše D  /  15.01.2021., 05:01h

Nezadovoljni korisnici pišu žalbe Instituciji ombudsmana za zaštitu potrošača BiH, koja, s obzirom na to da se Telemach "brani" šutnjom, nisu mogli mnogo napraviti osim podsjetiti ih na njihova prava i uputiti im pravne savjete što trebaju učiniti u nezavidnoj situaciji u kojoj su se našli, piše Faktor.

Naime, Telemach nikada nije odgovorio na upit za razgovor o rješenju problema Instituciji ombudsmana za zaštitu potrošača BiH, što nam je potvrdio ombudsman Saša Marić, osim što su mu priopćujem preko medija poručili da "prestane s negativnom kampanjom i pritiskom na njihove korisnike".

Naveli su i kako ombudsman nije našao za shodno da javno reagira, niti je imao bilo kakve primjedbe na postupanje m:tel-a, a ponajmanje nije upućivao javne pozive i davao instrukcije pretplatnicima tih operatera kako da raskinu ugovor.

- Za m:tel nismo dobili nijednu žalbu, za Telemach konstantno pristižu. Nama se potrošači javljaju da su raskinuli ugovore, neki su uspjeli promijeniti cijene paketa, ali i da im odbijaju sve. Čekat ćemo reakciju RAK-a pa ćemo vidjeti što dalje – kazao je Marić.

Ali reakcije danas vjerojatno neće biti. Zapravo, kako su nam kazali iz Regulatorne agencije za komunikacije Bosne i Hercegovine (RAKBiH), rok da se Telemach izjasni je danas do kraja dana, nakon čega će, odgovorili ili ne, izaći sa priopćenjem u javnost.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 09:14