StoryEditor

Rajko Aničić pristao na izručenje Hrvatskoj

Piše D  /  29.07.2021., 19:22h

Rajko Aničić, uhićen po potjernici iz Hrvatske zbog sumnje da je počinio zločine nad civilima u toj državi, kazao je pred Sudom BiH da pristaje na pojednostavljeno izručenje.

Aničić je uhićen 22. ožujka na graničnom prijelazu Rača kod Bijeljine, te mu je određen ekstradicijski pritvor u trajanju od 18 dana.

Aničićev odvjetnik Duško Tomić rekao je kako je za “sve bolje da se cijela situacija što prije razjasni”, te da se njegov klijent odlučio na pojednostavljeno izručenje, javlja BIRN-Justice Report.

Sudac Branko Perić je zatim upitao Tomića da li je informirao Aničića o posljedicama pojednostavljenog rješenja na što je Tomić potvrdno odgovorio.

Ančića hrvatsko pravosuđe sumnjiči za ratni zločin protiv civilnog stanovništva počinjen u Daruvaru u periodu od kolovoza do prosinca 1991. godine. Zahtjev za njegovim uhićenjem, kako je prethodno rečeno, datira iz 1994. godine.

O odluci Aničića bit će informirano Ministarstvo pravde BiH nakon čega slijedi izručenje Hrvatskoj. Aničiću je produljen ekstradicijski pritvor dok se ne utvrde način, mjesto i vrijeme izručenja.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:21