StoryEditor

Raguž zatražio zajedničku sjednicu oba doma PSBiH o pitanju migranata

Piše D  /  27.07.2018., 11:07h

Upozorio je na brojna pitanja zbog ovakvog stanja u BiH,, s obzirom na činjenicu da je do sada ušlo blizu 9.000 ilegalnih migranata, a nema suglasnosti o mjestu gdje će oni biti smješteni, posebno u Unsko-sanskoj županiji koja je najviše pogođena ovim problemom.

Napomenuo je i da su evidentirane bolesti kod migranata, te da su zabilježeni i incidenti među njima, a zbog svega toga zatražio je odgovore od ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, koji trenutno nije na sjednici.

Raguž je podsjetio da je dnevnim redom sjednice svakako predviđeno razmatranje Informacije o provođenju Plana hitnih mjera i realizaciji aktivnosti navedenih u Informaciji o procjenama i mogućnostima BiH u vezi s pitanjem migrantske krize u regiji i Europskoj uniji i pregledu situacije u vezi s migrantskom krizom na zapadnobalkanskoj ruti.

Pozvao je delegate i da u okviru te točke usvoje zaključak kojim će pozvati na hitno sazivanje zajedničke sjednice oba doma Parlamentarne skupštine BiH, a kojoj bi trebali prisustvovati ministri Vijeća ministra i predstavnici svih relevantnih institucija.

- Pozivam vas da ne razmišljamo o godišnjim odmorima dok ovo pitanje ne riješimo - zaključio je Raguž.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 15:31