StoryEditor
predsjednik HRS-a

Raguž: Ideja o bojkotu izbora je utopija

Piše desk  /  03.05.2022., 09:26h
Za dva dana u Bosni i Hercegovini se raspisuju novi izbori - u listopadu će građani BiH birati predstavnike na županijskoj, federalnoj i državnoj razini, i to bez zakonskih izmjena koje su zahtijevali Hrvati. "Najveći problem su Domovi naroda", kaže predsjednik Hrvatske republikanske stranke Slaven Raguž.

“Na primjer, Bosansko-podrinjski kanton, u kojem živi doslovno 20 Hrvata, ima pravo na isti broj hrvatskih predstavnika kao i neki kanton s više desetaka tisuća Hrvata. Tako nam se dogodilo da se Edim Fejzić, koji se inače deklarira kao Bošnjak muslimanske vjeroispovijedi, za potrebe izbora proglasi Hrvatom, bude izabran u tom kantonu bez hrvatskih glasova i kasnije omogući formiranje najkorumpiranije Vlade u povijesti Federacije”, rekao je Raguž gostujući na N1 televiziji.

Raguž smatra da je ideja o bojkotu izbora utopija, i nada se da će glasači kazniti HDZ.

“Hrvatska Vlada svela je odnos prema BiH na odnos dva HDZ-a. Nadam se da će im birači poslati poruku, a mi ćemo nakon izbora svoj utjecaj pokušati iskoristiti da se izborimo za promjenu ustroja Federacije: smanjenje broja kantona s 10 na dva riješilo bi ustavni problem položaja Hrvata, i prepolovilo birokraciju u Federaciji, zaključio je.

Dnevnik.ba

28. svibanj 2023 15:29