StoryEditor

Radovi na Pelješkom mostu u punom jeku, sve budno nadzire i bivši šef Sabora

Piše D  /  07.08.2020., 10:08h

Gradilište Pelješkog mosta ima izvanredni nadzor bivšeg predsjednika Hrvatskog sabora Luke Bebića koji radove promatra sa svoje terase, piše Dnevnik.hr.

"Ja to volim gledati, ja to pratim od 6.30 sati, kad se bude radni ljudi Pelješkog mosta. Uživam u tome, gledam sve operacije koje se mogu vidjeti odavde", rekao je Bebić. Ljeta u Komarni provodi duže od pola stoljeća. Tvrdi da je prvi iznio ideju o Pelješkom mostu: "Od ‘98., kad sam u Saboru predložio mogućnost gradnje mosta, do ostvarivanja su protekle 22 godine. To je jedno veliko zadovoljstvo."

U međuvremenu je i podržavao prosvjedne akcije. Sada nadzire radove, a na gradilištu je u ovom trenutku oko 600 radnika koji čekaju materijal s istoka. "Za sada imamo stvarno kašnjenje od oko dva mjeseca. Što se tiče proizvodnje u pogonima u Kini i koliko će to utjecati na rok završetka, to u ovom trenutku ne možemo reći jer je pitanje koliko izvođač može ubrzati montažu na terenu", rekao je Jeroslav Šegedin iz Hrvatskih cesta.

Načelnik općine Slivno Smiljan Mustapić rekao je da tamošnji građani već sad imaju koristi od mosta. "U ovom je trenutku na izgradnji mosta, na održavanju i logistici, zaposlen jedan dio naših stanovnika. Iznajmljen je i dobar dio apartmana tako da u svakom slučaju ima koristi i od same gradnje", rekao je Mustapić. Dodao je da će koristi imati i kad most bude izgrađen: "Mislim da će jednodnevni izleti oživjeti u dolini Neretve zbog gostiju iz Dubrovnika i drugih dijelova u koje gosti dolaze avionima i kruzerima."

Zaključio je da planiraju obnoviti ceste koje vode do Pelješkog mosta u idućih godinu ili dvije.

Dnevnik.ba

17. travanj 2024 04:04