StoryEditor

Radovi na cesti Velja Međa - Trnčina u punom jeku, cilj je povezivanje s cestom Stolac - Neum

Piše D  /  07.01.2021., 12:01h

Na inicijativu i zahtjev općine Ravno, ova cesta uvrštena je u plan i program Vlade HNŽ i županijskog Ministarstvu prometa i veza. Radove na dionici Velja Međa - Trnčina izvodi poduzeće KTM Brina iz Posušja.

U narednim fazama planirana je izgradnja drugih dionica kojima je konačan cilj spajanje ove regionalne ceste s novom magistralnom cestom M17.3 Stolac-Neum u mjestu Hutovo.

Jedan od glavnih ciljeva ove rehabilitacije je prometno povezivanje magistralnih cesta M.17 i M17.3 s međunarodnim graničnim prijelazom Trebimlja (BiH)-Čepikuće (RH). Ova prometnica ima i cestovnu vezu s graničnim prijelazom za pogranični promet Orahov Do (BiH) – Slano (RH). Tako bi se smanjile prometne gužve na graničnom prijelazu Doljani, a veliki dio prometa iz BiH, FBiH i HNŽ prema Neumu, Trebinju i dubrovačkom primorju bi se usmjerio ovim prometnim tokom.

Općina Ravno ima specifičan geografski položaj i oblik. Udaljena je od ostalih općinskih i regionalnih središta, a time i gospodarskih i prometnih tokova. Pokretanje ovog projekta je značajno i s demografskog gledišta. Ovaj projekt je pokretač i indikator sveukupnog gospodarskog i turističkog razvoja općine. To je posebno značajno ako se uzmu u obzir turistički potencijali kao što su špilja Vjetrenica, Popovo polje, veliki broj izvora pitke vode, međunarodne staze Via Dinarice itd.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 22:23