StoryEditor

Radončića šokirala Dodikova izjava o trećem entitetu: "Bakire, što je istina?"

Piše D  /  22.11.2020., 02:11h

Fahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, na Instagramu je komentirao sinoćnje gostovanje Milorada Dodika u Centralnom dnevniku Senada Hadžifejzovića, točnije dio koji se tiče navodnog dogovora Izetbegovića i Čovića o formiranju trećeg entiteta. 

Njegov status prenosimo u cijelosti:

- Sinoć je predsjedatelj Predsjedništva BiH i predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, gostujući kod Senada Hadžifejzovića, u lice bh. javnosti izgovorio i dva puta ponovio iznimno tešku rečenicu da postoji tajni dogovor između Izetbegovića i Čovića, kojem je obećan treći entitet!?

SDA je u mnogo prilika svojim priopćenjima reagirala na mnogo manje optužbe Milorada Dodika, koji je jučer izgovorio i desetak teških političkih diskvalifikacija i insinuacija na račun Bosne i Hercegovine i Bošnjaka.

Zato treba postaviti politički nužno pitanje: Bakire, što je istina?

Ovo pitanje nije osobno i siguran sam da svakog građanina BiH sudbinski zanima cijela istina.

Nikada nisam bio pristaša da političko Sarajevo reagira na svaku Dodikovu provokaciju i tako dodatno podiže tenzije, ali ovo je vrlo ozbiljno i tragično, ukoliko sadrži i zrno istine. Vjerujem da je i Bakiru Izetbegoviću važno da se vrlo transparentno razjasni.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 18:08