StoryEditor

Radončić: Za mene su migranti ozbiljan problem, za SDA oni su dobrodošli turisti

Piše D  /  24.08.2020., 02:08h

Radončić je kazao kako su se odnosi SBB-a i SDA poremetili njegovom ostavkom, ali da je ona dana zbog neslaganja načinom rješavanja migrantskog pitanja.

"Gospodin Cikotić je jučer uradio jednu stvar koja je na nivou političke gluposti kad je deportaciju migranata nazvao seksi varijantom, ali je rekao jednu mnogo ozbiljniju stvar koja je potvrdila razloge moj razlaza sa SDA. Ja sam rekao da su ilegalni migranti, kojih ima deset tisuća, prvorazredan sigurnosni i nacionalni interes BiH, gospodin Cikotić je kazao da su oni dobrodošli i pomažu bh. turizam", izjavio je Radončić.

Mi smo veoma prezicno rekli, nastavio je, da SDA izvoli s HDZ-om i DF-om na državnom nivou, jer se nismo šalili da polako napuštamo vlast na državnom nivou, potom federalnom, onda kantonalnom...

"Prošloga tjedna je bio pokušaj da se imenuju članovi nadzornog odbora i kazali smo da članovi SBB-a neće glasati na federalnoj vladi niti za jedno imenovanje dok se ne napravi druga parlamentarna većina bez nas. Glasat ćemo kao svaka odgovorna vlast što se tiče ekonomskog ili kulturnog života. Nek SDA i HDZ imenuju kandidate DF-a, mi ćemo biti suzdržani", izjavio je.

Kazao je kako su sve pozicije koje u vlasti pokriva SBB - slobodne, prenosi Klix.ba, ali da neće dozvoliti da "Komšić daje ružne komentare na račun SBB-a, a da SBB imenuje njegove kadrove za direktora Elektroprivrede, sarajevskog aerodroma"...

"Problem je da naša dva ministra iz reda srpskog naroda ne mogu dati ostavke jer bi onda sve odluke vlade bile neustavne. U Kantonu Sarajevu nakon Cikotića neće biti izbora dva nova ministra, šta će biti s tom vladom razmislit ćemo, ali slobodno neka kolege iz SDA ne zakazuju skupštinu, nemojte da varamo javnost. Ministar zdravstva uopće nije bitna osoba, to je vrijeme pokazalo", kazao je Radončić.
 
Dnevnik.ba

14. travanj 2024 11:55