Article_Top_970x250

Radončić više ne želi biti na čelu Koordinacijskog tijela: Ne želim imati direktan doticaj s donacijama

okreće se drugim obvezama

Radončić više ne želi biti na čelu Koordinacijskog tijela: Ne želim imati direktan doticaj s donacijama

ožu 31, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Dejan Rakita/Pixsell

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić najavio je danas da više ne želi biti na čelu Koordinacijskog tijela BiH za zaštitu i spašavanje.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić kazao je na današnjoj konferenciji za medije kako ne želi imati direktan doticaj s donacijama vezanim za epidemiološku krizu uzrokovanu širenjem koronavirusa te kako Koordinacijsko tijelo BiH za zaštitu i spašavanje treba prepustiti stručnim menadžerima i humanitarcima.

Kako je kazao, on je preuzeo upravljanje ovim tijelom jedan mjesec, ali smatra kako je vrijeme da se okrene drugim obvezama.

"Koordinacijsko tijelo je uradilo strateški posao i završilo svoju ulogu. Ono sada postaje veliko skladište u koje će dolaziti humanitarna roba, medicinske potrepštine, lijekovi, oprema i nadam se i respiratori. To tijelo treba prepustiti menadžerima koji znaju što da rade, a da operativno to rade knjigovođe, računovođe i humanitarni operativci. Koordinacijsko tijelo sada ima iskustvo i sve koordinate kako da se ta pomoć dijeli. Ja kao ministar sigurnosti i predsjednik jedne velike stranke ne želim imati kontakt s humanitarnim radom, jer to puno bolje znaju stručnjaci iz tog područja. Ne želim imati direktan doticaj s donacijama. Također, Ministarstvo sigurnosti mora nastaviti raditi u svom punom kapacitetu. Imamo i previše posla", kazao je Radončić.

Istaknuo je kako Koordinacijsko tijelo za zaštitu i spašavanje treba voditi netko iz medicinske struke - infektolog, epidemiolog ili vrsni menadžer iz zdravstva.

"Neka nadležni organi odrede tko će to biti. Ja ću se apsolutno i dalje nastaviti baviti svojim poslom, koordinacijom, radom, pružanjem pomoći i svime onime što Ministarstvo sigurnosti zahtijeva. Na ovaj način želim rasporediti snage jer sam ja jedini ministar u Vijeću ministara koji je istovremeno predsjednik stranke", dodao je Radončić.

Na kraju konferencije Radončić je istaknuo kako je u ovom trenutku najvažnije da se znamo "boriti protiv smrti" te kako nema razloga za političke i bilo kakve druge podjele u zemlji u vrijeme pandemije.

"Hajde da omogućimo našim zdravstvenim radnicima da se izbore s ovom krizom. Da kažemo našim građanima da to nije nepobjediva bolest, da ne umiru svi od nje. Moramo ohrabriti naše ljude da se posvete proizvodnji medicinske opreme i svega drugog te, što je najvažnije, da poštuju naredbe svojih kriznih stožera", poručio je Radončić.

Dnevnik.ba