StoryEditor
lider SBB-a

Radončić: U igri je mnogo više od Izbornog zakona

Piše Desk  /  01.10.2021., 14:21h
Predsjednik SBB-a Fahrudin Radončić oglasio se nakon sastanaka predstavnika političkih stranaka u BiH s Matthewom Palmerom, predstavnikom SAD-a za izborne reforme u Bosni i Hercegovini, navodeći da je "u igri mnogo više od Izbornog zakona".

Kako je naveo Radončić, ako političari ne shvate da je američko medijatorsko uže spasa za postizanje kompromisnog dogovora o izmjeni Izbornog zakona posljednja šansa za stabilizaciju i sigurniju budućnost BiH, posljedice će biti nesagledive.

"Do kraja godine će javnost i međunarodni partneri shvatiti tko su zaista vlastoljubivi populisti, sebični lideri i bolesni karijeristi koji javno ili tajno žele trojnu podjelu, a tko političari s punom državničkom odgovornošću prema teškom povijesnom izazovu i građanima", naveo je lider SBB-a.

Vidjet će se, također, "kome su prioritet stabilna Bosna i Hercegovina, usklađeni međunacionalni odnosi, ekonomski razvoj, zaustavljanje cijepanja BiH, mir, regionalne i euroatlantske integracije ispred foteljaških ili ideoloških interesa".

"Kompromis je majka svih uspjeha. Imamo potentnu pregovaračku platformu. Hvala gospodi Palmeru i Nelsonu na njihovom izuzetnom trudu, diplomatskoj inovativnosti i iskazanoj upornosti", zaključio je Radončić.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 00:59