StoryEditor
šef sbb-a

Radončić: Svaka majka koja rodi troje djece treba dobiti status umirovljenika, neće nas roboti mijenjati

Piše desk  /  17.08.2022., 07:56h

U Kulturnom centru Altindag u Visokom sinoć je održano unutarstranačko savjetovanje Saveza za bolju budućnost BiH, na kojem se obratio i predsjednik Fahrudin Radončić, priopćeno je iz SBB-a.

-Nećemo dozvoliti da bilo tko pokuša poništiti rezultate, moral i vojne i civilizacijske uspjehe Oružanih snaga BiH. Nećemo dozvoliti rušenje državnih i entitetskih institucija, nećemo dozvoliti slabljenje BiH i njene veze sa Zapadom i zapadnim zemljama, nećemo dozvoliti da nas od desetljeće i duže vode članovi Predsjedništva BiH koji se hvale velikim patriotskim moćima, a nisu u stanju podići helikopter za gašenje požara bez potpisa separatista Milorada Dodika – rekao je Radončić.

Kako se navodi u priopćenju, Radončić je ponovo potencirao da moraju prestati napadi na Islamsku zajednicu BiH i njene autoritete te da mora prestati rušenje autoriteta visokog predstavnika (OHR) jer je to nedopustivi ulazak u razbijački vlak Milorada Dodika i njegovo cijepanje suvereniteta i teritorijalnog integriteta BiH.

Radončić je govorio da je budućnost BiH u stabiliziranju međunacionalnih odnosa, natjecanju u stvaranju novih vrijednosti, izgradnji autocesta, infrastrukturnim radovima i zapošljavanju s visokim plaćama, koje će omogućiti mnogo više mirovine i bolji život svim građanima.

Ponovio je ideju da svaka majka koja rodi troje djece dobije status umirovljenika kako bi se sačuvali natalitet i obnovile generacije u BiH, jer “glupost da će roboti mijenjati naše ljude treba s ironijom potpuno odbaciti”.

Radončić je najavio tešku zimu i ponovio da bi se izgradnjom toplovoda Kakanj – Sarajevo, osim prijestolnice, moglo grijati i kompletno Visoko s prigradskim naseljima.

Govorili su i Bakir Ramić, Meldina Ugarak te Adnan Jupić, koji su bili domaćini skupa.

Radončić je na skupu pozvao mlade ljude: “Nemojte da vas predizborni ratni huškači dodatno tjeraju u strane zemlje“, priopćeno je iz SBB-a.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 05:05