Article_Top_970x250

Radončić: Što će našim biračima Čeda, Plenković, Vučić, Vulin, Davutolu, Erdogan

lider SBB-a

Radončić: Što će našim biračima Čeda, Plenković, Vučić, Vulin, Davutolu, Erdogan

pro 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) Fahrudin Radončić oglasio se na društvenim mrežama povodom posjete Željka Komšića Mostaru uoči izbora u gradu na Neretvi te dolaska njegovog savjetnika Čedomira Jovanovića, pa se osvrnuo i na ostale aktere političke scene u BiH, koji, također, često traže "pomoć" od političara iz drugih zemalja.

Status prenosimo u cijelosti:

- Željko Komšić danas iz Beograda dovodi Čedomira Jovanovića u Mostar. Dragan Čović, iz istih predizbornih razloga, iz Zagreba dovodi Andreja Plenkovića.

Milorad Dodik u izbornim kampanjama koristi beogradske goste, od Aleksandra Vučića do Aleksandra Vulina, a Bakir Izetbegović iz Ankare stalno traži i dobiva predizbornu pomoć Davutolua ili sada Redžepa Tajipa Erdoana!

Najlicemjernije je to što spomenuti domaći političari javno i “patriotski” prigovaraju svojim rivalima na njihovim predizbornim inozemnim gostima, a pri tome potpuno zaboravljaju na svoja jednako problematična gostoprimstva.

Zato je i Mostar pokazao da je došlo vrijeme da se u elaboracijama budućih izbornih pravila i procesa zakonski onemogući da Bosna i Hercegovina i dalje bude politički poligon paternalističkih mešetarenja i poništavanja njene državnosti i suverenosti. I to od onih koji imaju ustavnu obavezu da je predstavljaju i štite.

Možda svi oni dobiju nešto veći broj birača za sebe, ali Bosna i Hercegovina sigurno gubi na svom prestižu, državnoj snazi i suverenosti.

Dnevnik.ba