StoryEditor
LIDER SBB-A

Radončić podržao Bećirovića: ‘Želim da od Sarajeva napravimo prijestolnicu. Da okupljamo djecu iz RS-a i Hercegovine, Srbe, Bošnjake, Hrvate i ostale‘

Piše desk  /  03.07.2022., 13:10h

Želim da od Sarajeva napravimo prijestolnicu, pravu. Da okupljamo djecu iz Republike Srpske i iz Hercegovine, da okupljamo Srbe, Bošnjake, Hrvate i ostale. Želimo da imamo predsjednika koji će sve ovo uraditi, rekao je Radončić.

Na Konvenciji opozicijskih stranaka koje su podržale kandidaturu Denisa Bećirovića (SDP) za člana Predsjedništva iz reda bošnjačkog naroda obratio se predsjednik Saveza za bolju budućnost (SBB) BiH Fahrudin Radončić, prenosi Avaz.

- Mi smo danas u povijesnoj situaciji, da nakon 20 godina, a to je nakon Alijanse za promjene koju je netko uništio iz svoje sujete napravimo rezultat koji će od Bosne i Hercegovine učiniti zemlju mira, stabilnosti, snage i mudrosti.

Nemoj dijeliti narod

Ja danas ovdje neću govoriti previše službeno, predsjednik Nikšić je rekao sve ono što se tiče patriotizma, snage, opredijeljenosti, borbe za našu Bosnu i Hercegovinu. 

Reći ću Denisu, neće se naljutiti što sam na javnom mjestu na ti, kakav predsjednik treba biti i kakav ne smije biti.

Mora biti predsjednik koji će u politiku vratiti riječ. Mora biti predsjednik koji će toj funkciji, časnoj funkciji, vratiti dostojanstvo. Nemoj biti predsjednik koji ćeš dijeliti svoj narod i njegov patriotizam na prvi red do kičme, pa na kičmu, pored kičme i tako dalje.

Nemoj krasti izbore, tako su do sada pobjeđivali

Nemoj biti predsjednik koji će zavađati svoje, pa ostale ljude. Nemoj biti predsjednik koji će montirati procese uspješnim ljudima ili onim koji su mu rivali. Nemoj biti predsjednik koji će lagati u Vijećnici. Mogu nabrajati ovako do sutra.

Nemoj svojim političkim oponentima podmetati drogu, a onda tvoji najbliži suradnici budu uhvaćeni na SKY aplikaciji. Nemoj lagati nikoga, a naročito žrtve genocida. Nemoj obećavati da ćeš obećavati 100 tisuća ljudi, a onda ih zaposliš svojom lošom politikom u Njemačkoj. Nemoj biti silnik i nemoj krasti izbore tako su do sada pobjeđivali. Nemoj biti fikus, budi suvereni predsjednik.

Budi predsjednik strateških ideja, pomirenja, predsjednik koji se neće bojati i pitati i opoziciju, a i vlast u kući hoće li ići na međunarodne pregovore ili neće ići.

Bolja, moćnija i uspješnija BiH

Ja sam ovdje siguran da smo se mi danas okupili, ne samo da damo podršku budućem predsjedniku, nego da damo podršku, što je puno važnije, budućoj Bosni i Hercegovini, boljoj, uspješnijoj, moćnijoj.

Želim da od Sarajeva napravimo prijestolnicu, pravu. Da okupljamo djecu iz Republike Srpske i iz Hercegovine, da okupljamo Srbe, Bošnjake, Hrvate i ostale.

Želimo da imamo predsjednika koji će sve ovo uraditi, a ti to možeš, znaš zbog čega – uz sve obrazovanje, političko zvanje ovdje postoji preduvjet koji ti imaš, a tvoj prethodnik nema – ti si dobar čovjek - poručio je Radončić.

Dnevnik.ba

13. lipanj 2024 23:43