Article_Top_970x250

Radončić oštar: Izetbegović ima vazalski odnos prema Erdoganu, BiH je neozbiljna država

erdoganov vazal

Radončić oštar: Izetbegović ima vazalski odnos prema Erdoganu, BiH je neozbiljna država

stu 01, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Komentirajući izjavu Bakira Izetbegovića da je njegov otac Alija Izetbegović "BiH ostavio u amanet Erdoganu", Fahrudin Radončić je kazao da je "to je vazalski i vazelinski odnos prema Erdoganu".

"Odlična izjava jer je pokazala moralni i politički habitus Izetbegovića. To je vazalski i vazelinski odnos prema Erdoganu koji je pokazao gdje on vidi BiH u budućnosti. To je uzbunilo nas druge koji ne vidimo taj put."

Gost Dana uživo na N1 je komentirao i pronađeni Daytonski mirovni sporazum jučer na Palama.

"To je dokaz neozbiljne države, koja je takva od 1995. godine. Možete misliti da se izgubi originalni ugovor u ozbiljnoj državi, a on ima snagu poput Berlinskog kongresa. To je nezamislivo za državu. Sretan sam ako je zaista pronađen."

Radončić je, komentirajući odnose u okruženju kazao da Bošnjaci moraju izaći iz kalupa koji "je bacio Bakir Izetbegović."

"Moramo biti integrativni faktor. Bošnjaci žive i u Sloveniji i u Srbiji i Crnoj Gori. Ne smijemo biti ljuti na sve i svađati se sa svima."

Upitan za komentar misli li da Dragan Čović ne može bez Kolinde Grabar-Kitarović, Bakir bez Erdogana, a Dodik bez Vučića, Fahrudin Radončić je rekao sljedeće:

"Ja mogu bez svih njih. Meni trebaju građani BiH i njihova podrška", zaključio je Radončić svoje gostovanje. 

Dnevnik.ba

Article_Bottom_970x250