Article_Top_970x250

Radončić: "Nedopustiva ratna provokacija na koju Bošnjaci nikada neće pristati..."

odgovorio dodiku i izetbegoviću

Radončić: "Nedopustiva ratna provokacija na koju Bošnjaci nikada neće pristati..."

tra 21, 2021
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot

Ponuda Milorada Dodika da se formiraju timovi za razdruživanje je nedopustiva ratna provokacija, na koju Bošnjaci nikada pristati neće. Tu nema i ne treba biti dileme ni za koga. Kao što nema dileme da ponuda Bakira Izetbegovića, da on predvodi Bošnjake u rat nije legitimna, niti legalna, kazao je lider Saveza za bolju budućnost Fahrudin Radončić.

“Nije legitimna, jer za 25 godina upravljanja našim narodom ima porazan rezultat da smo postali najnerazvijeniji dio Europe, nema državničke vizije, uspješnog ekonomskog razvoja, stvaranja novih vrijednosti, nema relevantnih međunarodnih komunikacija na visokom nivou, a bošnjački politički faktor, koji je naslijedio od svog oca i svih Bošnjaka, doveo je na najniži mogući nivo. Legalistički se, također, postavlja pitanje čemu onda Predsjedništvo BiH, kao vrhovni komandant Oružanih snaga BiH i čemu smisao postojanja naše državne vojne sile, ako se jedan stranački ili umišljeni nacionalni lider unaprijed nudi kao jedini mogući komandant”, navodi lider SBB-a.

Kako je naveo, s Izetbegovićem se može “složiti u tome da Bošnjacima uvijek na umu mora biti spremnost da čuvaju i da se na svaki način bore za opstanak Bosne i Hercegovine”.

“Gospodin Izetbegović i njegov – kako ga i on naziva ‘genocidaški’ koalicijski partner Milorad Dodik, s kojim je nedavno napravio koaliciju čak i u Srebrenici – napokon trebaju početi da rade za građane i narod. I, da se, polako umjesto rata, nakon više desetljeća konfliktne i loše vlasti, spremaju za političku penziju 2022. godine. Za početak, neka nabave dva milijuna doza cjepiva, neka zaustave svakodnevno masovno umiranje naroda na čiju zaštitu se javno pozivaju, neka prestanu s bagatelnom rasprodajom državnih dionica po svijetu, neka vrate državne poslove u državne institucije i posvete se ekonomskom razvoju i zaustavljanju masovnog iseljavanja u inozemstvo”, naveo je Radončić.

Poručio je da je jedini rat koji je potreban Bosni i Hercegovini rat protiv pandemije, korupcije, nepotizma, zloupotrebe državnih funkcija i resursa u privatne i stranačke svrhe.

“Dosta je više prepadanja naroda, jer naša je država preživjela i mnogo opasnije papire od navodno Janšinog ili Dodikovog secesionističkog mlaćenja prazne slame. Bosna i Hercegovina će sigurno i u miru još dugo i uspješnije živjeti, ali Izetbegovićeva i Dodikova koalicijska vlast i dogovorene provokacije neće i ne trebaju”, poruka je Radončića, prenosi N1.

Dnevnik.ba