StoryEditor

Radončić: "Migrante planiramo deportirati, BiH nije parking za Europu"

Piše D  /  22.04.2020., 10:04h

"Moj stav je precizan, ja sam jučer direktoru Službe za poslove sa strancima Slobodnu Ujiću uputio zahtjev da mi se popiše 9 - 10 tisuća ilegalnih ekonomskih migranta da vidimo kako ćemo ih deportirati iz BiH. Da vidimo tko pristaje na dobrovoljnu deportaciju i što da radimo s tisućama onih koji ne žele pokazati putovnice, da vidimo tko su oni. To je ogroman sigurnosni problem, to ruši život naših građana", kazao je Radončić.

Istakao je kako se sada neće se baviti izbjeglicama iz Sirije jer je to drugi problem koji treba riješiti. Tvrdi i da je svjestan odluka o deportaciji neće dopasti nekim zemljama Europske unije, ali to nikako ne znači da je BiH nehumana.

"Svi ti migranti dolaze iz zemalja koje su bogatije od BiH i moraju biti deportirani. Neka nam umjesto novca da ih držimo ovdje, EU da novac da ih deportiramo. Nismo nehumani, ali sad ćemo imati 40 - 50 tisuća nezaposlenih, a držimo 10.000 migranata koji čekaju da BiH bude parking za Europu, neće moći", istakao je Radončić.

Naveo je i da Ministarstvo sigurnosti BiH smatra da svaka županijska vlada treba brinuti o migrantima, te da Unsko-sanskoj županiji neće dati nikakvu pomoć za smještaj migranata u kampu Lipa jer je plan ministarstva da oni napuste BiH.

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 10:28