StoryEditor

Radončić: Ljevica je u raspadu, SDA se bavi sama sobom

Piše D  /  15.06.2018., 11:06h

Lider SBB-a Fahrudin Radončić je u razgovoru za N1 kazao da će njegova stranka ime kandidata za člana Predsjedništva otkriti početkom srpnja.

Na pitanje kada će SBB zvanično priopćiti ime kandidata za člana Predsjedništva BiH, Radončić odgovara:

"Sada mjesni i općinski odbori vrše evidenciju svih kandidata, ja očekujem da će to biti gotovo za desetak dana. Onda ide na predsjedništvo, glavni odbor, ja mislim da je to početkom srpnja."

Rad aktualne vlasti u proteklom mandatu Fahrudin Radončić komentira:

"Imate Vijeće ministara koje je obećalo 67 zakona, a nije predložilo 7. Imate trošarine koje su omogućile da se napravi jedan ozbiljan fond za izgradnju autocesta i koje nisu uticale na poskupljenje goriva, vidite to je globalni problem i u Srbiji i mnogim drugim zemljama. Suština je da je izgubljeno vrijeme. Nenadoknadiv ljudski resurs je vrijeme i SDA je po ko zna koji put pokazala da nije lider vlasti koja zna da okuplja, da gradi, više su se bavili sami sobom, frakcijskim borbama, međukoalicijskim borbama i u tom smislu ja procjenjujem da će buduća vlast imati vrlo malo vremena da popravi stanje u zemlji. "

O očekivanjima vezanim za status i poziciju SBB-a nakon oktobarskih izbora, Radončić govori:

"Ljevica je u raspadu, velika je tuča u ljevici. SDA sada ima sebe i još 4 male stranke. Jedina stabilna politička stranka ili projekt je SBB. Mi zaista očekujemo pobjedu i za člana Predsjedništva i kao stranka."

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 06:07