StoryEditor

Radončić: Liječnici – dezerteri ne žele primati pacijente

Piše D  /  07.04.2020., 04:04h

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić zamolio je građane da dostave dokumentaciju o tome koji ih liječnik nije htio primiti s obzirom na, kako kaže, nedopustivu činjenicu da „liječnici – dezerteri ne žele primati pacijente“,  odnosno da veliki broj ljekara ide na bolovanje.

- Društvo je u liječnike uložilo veliki novac i oni su školovani za svoj posao, a sada ni jedan dom zdravlja neće da primi bolesnike – kazao je Radončić, te podsjetio da nije bez razloga prije sedam dana tražio smjenu jednog od direktora doma zdravlja u Sarajevu, prenosi Fena.

U tom cilju navodi da „Vlada KS nije ništa uradila“ dodajući da  „svi moraju znati da njemu parlamentarna većina nije važnija od života građana".

- Pozivajući se na Okvirni zakon o zaštiti i spašavanju ljudi i materijalnih dobara od prirodnih ili drugih nesreća u BiH zatražit ću od kantonalnog ministra da napravi procedure koje će biti poznate pacijentima i liječnicima u smislu kome se pacijent javlja, tko ga upućuje i na koji broj telefona, jer građani nemaju uopće pojma kome da se jave – poručioje danas Radončić na tiskovnoj konferenciji. 

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 16:21