StoryEditor
šef sbb-a

Radončić komentirao Čovićev poziv pa ustvrdio: "Trebamo biti izravni, Komšić može pobijediti jedino bošnjačkim glasovima"

Piše desk  /  04.07.2022., 12:13h

Izaslanstvo Stranke za bolju budućnost BiH (SBB) danas je Središnjem izbornom povjerenstvu predalo svoje kandidatske liste za županijsku, federalnu i državnu razinu vlasti za predstojeće opće izbore.

Danas je SIP-u BiH kandidatske liste Saveza za bolju budućnost BiH (SBB BiH) predao predsjednik stranke Fahrudin Radončić.

"Mi smo ponudili dosta novih imena, jednu novu generaciju političara i ja sam siguran da ćemo participirati u promjeni političke scene. Nama je osim državne i federalne razine najvažnija bitka da od Sarajeva dobijemo prijestolnicu, jedan novi Dubai, i u tom smislu tražimo podršku građana da to zajednički uradimo", kazao je Radončić.

Predsjednik SBB-a komentirao je i poziv Dragana Čovića, lidera HDZ-a, BiH da stranke na svoje liste ne stavljaju Hrvate, posebno za Skupštinu Srednjobosanske županije

"Čuo sam to, ali objektivno vi imate članove koji imaju ustavno pravo da se kandidiraju, a izjašnjavaju se kao Hrvati. U tom smislu mi ne možemo odustati od toga da ne kandidiramo Hrvate, ali to ne znači da treba sudjelovati u majorizaciji bilo kojeg naroda", istakao je.

Radončić je ponudio svoje mišljenje i o kandidatima za Predsjedništvo BiH.

"Bećirović je prošli puta osvojio više od 190.000 glasova, mislim da će uz podršku ovih 10-tak stranaka  pobijediti u utrci za člana Predsjedništva. Što se tiče Komšića, on ako pobijedi, pobijedit će, trebamo biti izravni, bošnjačkim glasovima, a hoće li to biti dovoljno da pobijedi Krišto, o tome će odlučiti glasači", zaključio je predsjednik SBB-a, prenosi Klix.ba.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 17:43