StoryEditor
PREDSJEDNIK SBB

Radončić: Izetbegović je mali sin velikog oca, širi se lažni optimizam oko europskog puta, stranci na nama ‘vježbaju‘

Piše Desk  /  04.04.2024., 18:11h

“Ako su u pitanju tehničke izmjene, Schmidt nije uradio ništa. Kada je riječ o skenerima, nismo mi srednjovjekovno pleme da bi se nad nama prvo vježbalo kako se to radi, a građani Crne Gore, Kosova, Albanije uredno glasaju. Zašto nam sada nije omogućio pa da imamo poštene izbore. Zašto mogu, da ne vrijeđam nikoga, da druge zemlje imaju decenijama, a mi ne možemo? Jesmo li to mentalno zaostali kao nacija?", upitao se Fahrudin Radončić, predsjednik SBB-a.

"SDA je velika političke stranka, ali imaju problem lošeg rukovodstva. Nisam ja kriv što su unutar te stranke pripremani politički atentati, što su organizirali političke procese. Vidjeli ste kako je to kulminiralo s Cikotićem i Novalićem", poručio je u današnjoj emisiji Dan uživo na N1 lider SBB-a i bivši ministar sigurnosti Fahrudin Radončić.

“SDA nedostaje pozitivno liderstvo, Izetbegović je pokazao kao mali sin velikog oca nema kapacitet da upravlja tako velikim tankerom. SDA će se raspasti ili će prepustiti liderstvo mlađem rukovodstvo. SDA mora naći alternativu ako želi opstati na političkoj sceni. Onaj tko ih je gurnuo u rupu, ne može ih izvući a to je dinastija Izetbegović”, dodao je Radončić tijekom gostovanja na N1.

Osvrnuo se na riječi ministra Konakovića o tome da je “BiH šampion EU integracija”.

“Konaković je rekao da je BiH šampion EU integracija. Nije točno. Mi nismo dobili ni datum, Crna Gora i Srbija su otvorili poglavlja. Imamo otvorena vrata da pregovaramo, ali nisam pristalica da širimo lažnu euforiju. Nemojte da sijemo lažnu nadu, daleko je do EU”.

O odlukama koje je nametnuo visoki predstavnik Christian Schmidt, Radončić je kazao: “Ako su u pitanju tehničke izmjene, Schmidt nije uradio ništa. Kada je riječ o skenerima, nismo mi srednjovjekovno pleme da bi se nad nama prvo vježbalo kako se to radi, a građani Crne Gore, Kosova, Albanije uredno glasaju. Zašto nam sada nije omogućio pa da imamo poštene izbore. Zašto mogu, da ne vrijeđam nikoga, da druge zemlje imaju decenijama, a mi ne možemo? Jesmo li to mentalno zaostali kao nacija? To je nepošteno."

Dnevnik.ba 

20. svibanj 2024 13:40