StoryEditor

Radončić: Građani su nam gladni, gospodarstvo polako umire, ovo ne vodi nigdje

Piše D  /  29.05.2020., 11:05h

Tijekom razgovora za Hayat.ba Fahrudin Radončić, ministar sigurnosti BiH i predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH, rekao je da se slučaj Fadila Novalića i njegovo uhićenje ne mogu porediti, da su skroz različiti.

- Ja sam prošao jednu nevjerojatnu harangu, mene ne samo da su uhitili ni krivog ni dužnog, to su uradili s dugim cijevima. Došlo je 50 specijalaca, čast izuzecima, bila je ogromna haranga u medijima. Svi političari su davali najružnije izjave protiv mene i otežavali. Gospodin Novalić ima jaku medijsku zaštitu, političku zaštitu SDA, člana Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića, gospodina Bakira Izetbegovića, ni ja mu nikada ne bih otežavao položaj. Mislim da u tom smislu on mora imati pošten odnos pravosudnih institucija i da će ga imati – rekao je predsjednik SBB-a.

Radončić smatra da iza cijele priče oko zadržavanja prvog čovjeka Federacije ne stoji HDZ.

- U ovoj zemlji ne smije niko nikoga ucjenjivati, da čak, govorim hipotetički, gospodin Novalić ostane u pritvoru, Vlada Federacije mora raditi na način da SDA, pa i SBB budu glavni faktori, a da nema sa strane ultimatuma HDZ-a. U ovoj zemlji ultimatumi ne pomažu i mislim da u tom smislu građani, pa ako hoćete da budem direktan, i Bošnjaci nemaju razloga da se boje bilo čega. Ovo uhićenje ne može značiti slabljenje ili eliminiranje bošnjačkog političkog čimbenika s onih pozicija gdje mi to zaslužujemo, gdje to legalistički radimo i gdje ćemo raditi u budućnosti – rekao je Radončić.

Što se tiče uhićenja premijera Novalića, Radončić navodi da se treba vjerovati u pravosuđe i u Tužiteljstvo BiH.

- On, također, zaslužuje da se vjeruje u presumpciju nevinosti, da niko nije kriv dok se to ne dokaže - kaže Radončić.

Dodaje kako se nalazimo u ćorsokaku i kako ovaj vlak ne ide nigdje.

- Tri najveće stranke SNSD, HDZ BiH i SDA brzo moraju resetirati situaciju. Nama stoji oko 500 milijuna eura neaktiviranih. Građani su nam gladni, gospodarstvo polako, ali sigurno umire, broj radnih mjesta koje gubimo je sve veći. Ovo je posljednja prilika da se ljudi posvete ekonomiji, odnosno vladajuće stranke, a ne međusobnom konfliktiranju – poručuje Radončić.

Dnevnik.ba

16. travanj 2024 22:51