Article_Top_970x250

Radončić: Gordani Tadić i njenoj obitelji upućene prijetnje smrću, tražio sam im pojačanje zaštite

ministar sigurnosti bih

Radončić: Gordani Tadić i njenoj obitelji upućene prijetnje smrću, tražio sam im pojačanje zaštite

lip 01, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Foto: Arhiva

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić danas je potvrdio novinarima da su glavna tužiteljica BiH Gordana Tadić i njena obitelj dobili prijetnje smrću.

"Zato sam danas nervozan. Sinoć sam odmah zvao direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsada Vilića i tražio da pojača zaštitu tužiteljici Tadić i njenoj obitelji. Tražio sam informacije i od direktora OSA-e i nadam se da ću ih danas dobiti. Poziv političara na linč bilo koje osobe iz pravosuđa je nešto što ja potpuno odbacujem", kazao je Radončić.

Kazao je da "ne možemo živjeti u zemlji gdje možete bez sankcija prijetiti glavnoj tužiteljici, a to se radilo i sucima u prvom i drugom postupku mog slučaja".

Govoreći o procesuiranju premijera Fadila Novalića i drugih u aferi "Respiratori", kazao je da su "obrana i Tužiteljstvo dvije ravnopravne strane pred sudom i to ne treba komentirati".

"Prvi sam rekao da treba dozvoliti premijeru da se brani sa slobode, znajući koliko pritvaranje može zakomplicirati situaciju u Vladi FBiH. S druge strane, nedopustivo je ako netko misli da jedan eklatantan kriminal, gdje je netko pokrao i uništio 10,5 milijuna KM pomoći, i to su radile nekompetentne osobe i firme, gdje oprema ne samo da je pogrešna nego i opasna po građane, da se taj netko treba izvući na osnovi političke bitke, odnosno da je istraživanje korupcije udar na jedan narod", kazao je Radončić.

Poručio je da korupcija mora biti istražena i da neće biti u Ministarstvu sigurnosti ako će ovdje pobijediti tendencije koje će ohrabrivati kriminal.

"I to sustavno, koji je opasan za svaku zemlju na način da to pretvaramo kao zaštitu nacionalnih interesa. Sve treba istražiti, svaki kriminal koji se dogodio u najemotivnijem trenutku, tijekom pandemije", kazao je Radončić.

Radončić i veleposlanik Poljske u BiH Jaroslav Lindberg danas su u Sarajevu dočekali drugi dio poljske pomoći za borbu protiv epidemije koronavirusa koja se sastoji od 100.000 kirurških maski, te 10.000 litri sredstva za dezinfekciju.

Dnevnik.ba