StoryEditor

Radončić: Džaferović otvorio vrata još većem migrantskom parkingu u BiH

Piše D  /  25.04.2020., 04:04h

- Po kojem se to zakonu BiH više tisuća stranih državljana potpuno nepoznatog identiteta može slobodno kretati po cijeloj državi, nositi hladno oružje, sukobljavati se s policijskim službenicima, uznemiravati i pljačkati lokalno stanovništvo i čak počiniti više od tisuću kaznenih djela, kakav je slučaj u Krajini, a da nikome ne odgovara – navodi Radončić.

Dodaje da je neosporna činjenica da Džaferović i on imaju potpuno suprotan odnos prema tisućama ilegalnih ekonomskih migranata iz Pakistana i drugih afroazijskih zemalja i posljedicama koje to može imati po BiH.

- Moj plan da ilegalni ekonomski migranti moraju sukcesivno, vrlo planirano i trajno otići iz BiH na način dobrovoljnog odlaska i povratka u zemlju porijekla očito nije prihvaćen od predsjedatelja Predsjedništva BiH Šefika Džaferovića i dopredsjedateljice Vijeća ministara BiH Bisere Turković. Oni su dali javnu podršku, za Ministarstvo sigurnosti BiH i Službu za poslove sa strancima, nekooperativnom veleposlaniku Pakistana – navodi ministar Radončić.

On ističe da bi „u svakoj europskoj ili zapadnoj zemlji, veleposlanik, koji uporno odbija državi u kojoj je akreditiran pružiti pomoć u identifikaciji ilegalnih migranata iz njegove zemlje, bio hitno pozvan na konzultacije u Ministarstvo vanjskih poslova ili, čak, kod predsjednika države“.

- Naravno, bilo bi mu priopćeno da njegova država mora surađivati sa sigurnosnim strukturama zemlje domaćina. Međutim, u ovom slučaju, postupilo se potpuno suprotno.

 Zbog toga ponavljam da je Šefik Džaferović u startu oborio plan početka povratka ilegalnih ekonomskih migranata u njihove zemlje, jer ih države EU ne žele primiti.  Svojim jučerašnjim priopćenjima on je ohrabrio ilegalne ekonomske migrante da ne poštuju domaću policiju i Službu za poslove sa strancima i dodatno je otvorio vrata njihovom novom nekontroliranom dolasku u BiH - navodi ministar Radončić, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.

Dnevnik.ba

20. travanj 2024 13:29