StoryEditor
lider sbb-a

Radončić: Dok građane plaše ratom, između sebe razmjenjuju članove biračkih odbora

Piše fena  /  29.09.2022., 22:29h

Savez za bolju budućnost BiH večeras je u Travniku održao središnji predizborni skup za Srednjobosansku županiju, kojem je prisustvovao i predsjednik Fahrudin Radončić.

- Laž je vladajućih stranaka da smo svi isti. Oni su srozali Bosnu i Hercegovinu, a Savez za bolju budućnost BiH je može podići zajedno s drugim strankama i najsposobnijim kadrovima koje imamo širom Federacije i BiH - poručio je Radončić.

On je kazao i to da je, "dok nacionalne stranke građane plaše ratom, SIP kaznio SDA i SNSD jer između sebe razmjenjuju članove biračkih odbora i zajednički sudjeluju u mračnim poslovima tajno pomažući jedni drugima".

Također, dodao je lider Saveza za bolju budućnost BiH, "gospodin Fuad Kasumović je prekjučer javno objavio brojna imena članova SDA, Bošnjaka koji ulaze u biračke odbore na spisku HDZ-a. Znači, oni se tu ne žale na preglasavanje, a ovi drugi ne pričaju o građanskoj državi".

- Pozivamo sve naše članove i druge poštene ljude da ove pojave prijave SIP-u. Ali, i pored svega ovoga, mi se ne bojimo za naš izborni rezultat. Naš program je stabilizirajući, razvojni i jedino naša politika stvaranja novih vrijednosti čini jačanje BiH. Mi se ne bojimo ni da se tučemo, ali, što je važnije, mi se ne bojimo da vodimo dijalog i pobijedimo argumentima i mudrom politikom. Zato će SBB napraviti najbolji izborni rezultat od svog postojanja - rekao je Radončić.

Dnevnik.ba

14. travanj 2024 19:54