StoryEditor
predsjednik SBB-a

Radončić čestitao Hrvatskoj na Pelješkom mostu: "Šteta da nitko od državnih dužnosnika nije čestitao Hrvatskoj i EU"

Piše desk  /  27.07.2022., 18:00h

Frahrudin Radončić, predsjednik Saveza za bolju budućnost BiH i bivši ministar sigurnosti BiH čestitao je Hrvatskoj na otvorenju Pelješkog mosta.

Riječ je o Frahrudinu Radončiću, predsjedniku Saveza za bolju budućnost BiH i bivšem ministru sigurnosti BiH.

Kazao je kako na otvaranju Pelješkog mosta čestita i kao netko tko gradi i voli arhitektonska dostignuća, ali i kao političar te ustvardio da "moramo u regiji početi navijati jedni za druge i radovati se strateškim infrastrukturnim uspjesima". 

Njegovu objavu prenosimo u cijelosti. 

"Moramo početi navijati jedni za druge"

"ČESTITKE ZA PELJEŠKI MOST: Kao neko ko gradi i voli arhitektonska dostignuća, čestitam na otvaranju Pelješkog mosta.

Kao političar, također.

Moramo u regiji početi da navijamo jedni za druge i radujemo se strateškim infrastrukturnim uspjesima.

Ovaj most je nastao i kao posljedica povijesnog sporazuma predsjednika Alije Izetbegovića i Franje Tuđmana. Izgleda su oni bili tolerantniji od nekih svojih današnjih sljedbenika koji, protiveći se izgradnji mosta ili dajući retroaktivne zavidne komentare, pokazuju ružno lice i anahroni princip “neka komšiji crkne krava”.

Region u budućnost mora ići suprotnom logikom i iskrenim takmičenjem u dobrim stvarima.

"BiH nije ništa izgubila, golemi kruzer u Neumu je demantirao profesionalne populiste"

Izgradnjom mosta, Republika Hrvatska je jača, jači je, što treba javno reći u situaciji opće sigurnosne krize, i NATO savez zbog boljih prometnih veza, a, s druge strane, Bosna i Hercegovina ništa nije izgubila.

Golemi kruzer koji je ušao u Neum, životno je demantirao profesionalne populiste, koji su izmišljali navodne pomorske blokade slobodnom pristupu našoj obali.

"Šteta da nitko od državnih dužnosnika nije čestitao Hrvatskoj i EU"

Šteta je da niko od državnih dužnosnika nije čestitao Hrvatskoj i EU, koja je dominantno financirala izgradnju Pelješkog mosta.

Valjala je, zbog neminovnosti normalizacije bošnjačko-hrvatskih odnosa, i čestitka još nekog bošnjačkog lidera na grandioznom pothvatu i uspjehu Republike Hrvatske s kojom nas spaja više od 1.000 kilometara zajedničke granice i mnogo povijesnih i budućih veza", napisao je Radončić. 

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 02:44