StoryEditor

Radončić: Carina mora deblokirati opremu za hitni smještaj ilegalnih migranata

Piše D  /  21.03.2020., 01:03h

Navode da bi se time preostali migranti sklonili sa sarajevskih ulica.

- Služba za poslove sa strancima BiH informirala je Ministarstvo sigurnosti BiH da su im dežurni carinici u Sarajevu priopćili da će robu koja čeka cariniti tek prvi radni dan, u ponedjeljak - navedeno je u priopćenju.

Ministar sigurnosti BiH Fahrudin Radončić, kao predsjednik Koordinacijskog tijela, traži od svih državnih zaposlenika da ‘‘zaborave vikende, slobodne dane i vikend odnos prema poslu, jer se radi o minutama važnim za javno zdravlje‘‘.

- Ministar Radončić je zvao i čeka da mu se javi nadležni šef carinarnice. Ministarstvo sigurnosti BiH će koristiti javnost kao najvećeg saveznika da bi prestala situacija u kojoj smo dovedeni da prvi čovjek Ministarstva i Koordinacijskog tijela BiH mora osobno zvati da bi pojedine institucije imale odgovoran odnos prema pandemiji - navedeno je u priopćenju.

Zbog te situacije Koordinacijsko tijelo će tražiti od direktora UNO-a Mire Džakule da ispita situaciju, naredi puno funkcioniranje carine vikendom, jer će, smatraju, ovakvih situacija da svi carinici moraju raditi vikendom biti sve više, priopćeno je iz Ministarstva sigurnosti BiH.  

Dnevnik.ba

25. travanj 2024 23:19