StoryEditor

Radnik povrijeđen u eksploziji u HE kod Bihaća izvan životne opasnosti

Piše D  /  02.08.2018., 07:08h

Beganović je za Klix.ba rekao kako je zaštitar agencije "Bakrač" koji se nalazio u naselju Kostela u 13:30 sati obavijestio PU Bihać da je unutar objekta Hidroelektrane "Una – Kostela" došlo do eksplozije. U prostoriji u kojoj je došlo do eksplozije nalazila su se četiri uposlenika Elektrodistribucije koja su radila na sanaciji turbine.

"Pripadnici PU Bihać i Vatrogasne jedinice izašli su na mjesto nesreće i potvrdili točnost ove informacije. Dolaskom do objekta uočena su četiri tijela, od čega je jedno davalo znake života. Uspjeli su ga izvući iz te sobe i prevući u Kantonalnu bolnicu Dr. Irfan Ljubijankić gdje mu je ukazana neophodna medicinska pomoć. On se nalazi izvan životne opasnosti i na daljem je promatranju", rekao je Beganović.

Nažalost, tri osobe su poginule. Smrt je konstatirana čim su izvučena njihova tijela.

Sektor kriminalističke policije MUP-a USK na mjestu nesreće vrši uviđaj. Na mjestu nesreće je i dežurni kantonalni tužitelj.

"Okolnosti i način na koji je došlo do nesreće bit će poznate nakon okončanja uviđaja", rekao je Beganović.

Iz Elektroprivrede BiH priopćeno je da su stradala tri uposlenika ovog javnog poduzeća koja su obavljala poslove održavanja u Hidroelektrani "Una Kostela".

"Smrtno su stradali u nesreći koja se dogodila prilikom čišćenja drenažnog sustava hidroelektrane. Oni su obavljali radne zadatke u okviru redovnog godišnjeg održavanja", priopćeno je iz Elektroprivrede BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 13:52