Article_Top_970x250

Radnicima Željezare počele isplate dugovanja

zenica

Radnicima Željezare počele isplate dugovanja

sij 24, 2018
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Grupa radnika zeničke Željezare i dalje ne odustaje od štrajka glađu do ispunjenja obećanja i zahtijevaju isplate zaostalih 13 plaća, uvezivanje radnog staža i otpremnine.

- Tražimo da nam se isplate dugovanja, jer mi nemamo sredstava za život i moramo reagirati ovako. Prvo što tražimo je da se ispune dugovanja prema radnicima, a ono što se namjerava pokrenuti neka se pokreće poslije, sa stečajnim upraviteljem, mi nismo protiv toga, ali dajte nam da živimo - kaže predsjednik Sindikata radnika Željezare Zenica, Avdija Halilović.

Radnici očekuju da im se isplate sva dugovanja obzirom da imovina preduzeća značajno premašuje ukupna dugovanja, što potvrđuje i stečajni upravnik Mirza Jarić. - Imamo otvoren jedan račun i omogućena je isplata polovine plaće za prosinac 2016. godine, a prema planu bi do kraja siječnja trebala da se isplati još jedna plaća - kaže Jarić, koji najavljuje skoro formiranje nove firme za pružanje usluge ishrane zainteresiranim poslovnim subjektima.

Stečajni upravitelj će nakon završetka postupka prijavljivanja povjeritelja, koji imaju svoja potraživanja od firme, sagledati opravdanost prijava potraživanja sredstava i donijeti odluke nadoknadi.

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250