StoryEditor

Radnici Pikove farme uništene u požaru ne moraju strahovati za radna mjesta

Piše D  /  29.06.2018., 11:06h

Uzrok požara na svinjogojskoj farmi PIK-a Vinkovci u Andrijaševcima nedaleko od Vinkovaca je kvar na električnim instalacijama rasvjete, izvijestila je policija. Od posljedica dima ugušilo oko 10.000 svinja. Od ukupno četiri objekta, u požaru su izgorjela tri objekta farme, a požar je ugašen rano jutros. Spašeno je 320 svinja, prenosi HRT.

Procjenjuje se da je šteta ogromna. Iz Uprave Agrokora poručuju kako za radna mjesta ne moraju strahovati jer će se farma obnoviti.

Iz Županijskog centra 112 Vukovar navode kako je gašenje požara, u kojem su sudjelovali pripadnici javne vatrogasne postrojbe Vinkovci te DVD-a Cerna i Ivankovo, trajalo do jutarnjih sati.

Do novinara koji su ujutro izašli na teren kako bi snimili izgorjelu farmu došla je informacija da je u požaru stradalo čak i do 10.000 svinja i prasadi.

Kao uzrok požara spominje se kvar na električnim instalacijama.

Riječ je o tragičnom događaju u kojem je nažalost stradao i dio životinja koje su se nalazile u objektima. Čim su primijetili požar naši djelatnici pristupili su njegovom gašenju, kazao je direktor PIK-a Vinkovci Vladimir Džaja dodajući kako će svi djelatnici s farme u Andrijaševcima biti zbirnuti na drugim farmama dok se ne obnovi proizvodnja u Andrijaševcima.

Priopćenjem za javnost oglasili su se i iz Agrokora u čijem se sastavu nalazi PIK Vinkovci poručivši kako su aktivnim upravljanjem kriznom situacijom svi zaposleni na vrijeme napustili farmu no, nažalost, dio životinja je nastradao. Uzrok požara će biti poznat po završetku uviđaja koji još uvijek traje, navode iz Agrokora.

Farma Andrijaševci prva je novoizgrađena farma za proizvodnju prasadi u PIK-u Vinkovci s kapacitetom 1.400 krmača, s godišnjom proizvodnjom od 33.000 prasadi za tov. Otvorena je 2008. godine.

Dnevnik.ba

26. travanj 2024 15:57