Radnici neumorno grade: Počela gradnja prvog stupa Pelješkog mosta

više od 600 radnika

Radnici neumorno grade: Počela gradnja prvog stupa Pelješkog mosta

stu 01, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

FOTO: screenshot via HRT

Više od 600 radnika u tri smjene svakodnevno neumorno radi na gradnji Pelješkog mosta, a na sredini je Neretvanskog kanala počelo betoniranje prvog stupa.

Naglavnice nad pilotima Pelješkog mosta s obale izgledaju kao mali otoci. Budući da svaki mjesec nastane najmanje jedna, mještani Komarne nazvali su ih svojim arhipelagom. Ti betonski otoci površine 670 četvornih metara spojnice su između pilota i stupova. A prva dva stupa podižu se na sredini mosta, javlja HRT

- Prvo ćemo podići stup S8 koji možete vidjeti iz nas, a uskoro krećemo raditi na stupu S7. Kad dignemo ta dva stupa između njih ćemo početi sklapati  rasponsku konstrukciju, objasnio je Ivan Puđa, inženjer na gradilištu Pelješkog mosta, CRBC.

- Izvođač je izvršio sve pripreme za izvođenje prvog segmenta ovog stupa. Radove smo pregledali i odobrili betoniranje. Upravo će početi sada ugradnja betona, rekao je Stipe Kristić, nadzorni inženjer na gradilištu Pelješkog mosta, IGH.

Prije početka betoniranja prvog stupa testiran je beton, a nadzorni su inženjeri pregledali svaki detalj na oplati i armaturi, prenose 24sata.hr.

Dnevnik.ba

#3 234AdSense