StoryEditor

​Radnici na Bjelašnici htjeli popraviti stazu pa na kraju uništili liftove

Piše D  /  02.12.2018., 02:12h

Radnici “popravljali” 

Naime, KJP ZOI’84 uputio je jučer obavijest u kojem naglašavaju da su određeni pojedinci ovog poduzeća sabotirali prvi skijaški dan na Bjelašnici tako što su uništili stazu i prekinuli elektrokablove na BX ski-liftu zbog čega jučer ujutro nije bilo skijanja na olimpijskoj planini. U razgovoru za Klix.ba direktor ZOI’84 Nevres Alispahić kazao je da su u petak jedan sat iza ponoći staze bile idealne, da bi jučer ujutro osvanule u katastrofalnom stanju.

“Unatoč tome što su staze bile idealne za prvi dan skijanja, nekim zaposlenicima je ‘došlo nešto’ da popravljaju, a samo su napravili gore. Prekinut je kabel na BX liftu koji je prouzročio kvar potenciometara, ali sad se to popravlja. Propao je prvi dan, što je najgore”, rekao je Alispahić. Istaknuo je da je policija odradila svoj posao i uzela izjave od zaposlenika. “I mi ćemo u sklopu svojih nadležnosti poduzeti mjere protiv određenih osoba. Još jednom se ispričavamo svim našim korisnicima i stanovnicima Sarajevske županije”, poručio je direktor poduzeća ZOI’84, koji je dodao da je posjetiteljima ipak jučer omogućena besplatna panoramska vožnja šesterosjedom. 

Poziv iz ZOI’84 

Podsjetimo, iz tvrtke ZOI‘84 je prije nekoliko dana priopćeno da su sustavom za umjetno zasnježivanje stvoreni uvjeti za sigurno skijanje te da će staza prvog dana vikenda biti spremna za prve skijaše. Iz ove kompanije tada su poručili da će skijanje biti besplatno od 8 do 16 sati, kao i u noćnom terminu od 18.30 do 21 sat. Razlog je to zbog kojeg su se brojni ljubitelji skijanja iz Sarajeva i okolice uputili jučer na ovu olimpijsku ljepoticu, međutim, uslijedilo je neugodno iznenađenje. Mnogi su ostali razočarani viđenim. Za razliku od Bjelašnice gdje se jučer nije moglo skijati, staze na Jahorini i Ravnoj planini su uređene, a liftovi rade uredno. Prvi snijeg zabijelio je proteklih dana i Blidinje, omiljenu zimsku destinaciju ljubitelja skijanja i snježnih radosti iz Hercegovine i Dalmacije, prenosi Večernji list BiH.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 22:11