Article_Top_970x250

Radna grupa Vijeća EU za zapadni Balkan iskazala potporu radu Tužiteljstva BiH

posjet

Radna grupa Vijeća EU za zapadni Balkan iskazala potporu radu Tužiteljstva BiH

ožu 21, 2019
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Glavna tužiteljica Tužiteljstva BiH Gordana Tadić sastala se danas s Radnom skupinom Vijeća EU za zapadni Balkan, koja boravi u posjeti Bosni i Hercegovini.

Sastanak je održan u novoj zgradi Tužiteljstva BiH koja je izgrađena uz pomoć EU sredstava, a u kojoj su kapaciteti tužiteljstva smješteni sredinom prošle godine, kako bi se osigurali kvalitetni i profesionalni uvjeti za rad tužitelja i osoblja Tužiteljstva BiH, prenosi Fena.

Središnje teme razgovora odnosile su se na rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH na jačanju vladavine prava na putu europskih integracija Bosne i Hercegovine.

Glavna tužiteljica je posjetiteljima iz EU predstavila rad i aktivnosti Tužiteljstva BiH u radu na predmetima ratnih zločina i borbi protiv nekažnjivosti ratnih zločina u BiH i regiji, zatim realizirane i planirane aktivnosti u oblasti borbe protiv korupcije, koruptivnih kaznenih djela i financijskog kriminala, kao i aktivnosti na procesuiranju predmeta koji se odnose na borbu protiv terorizma, te zločine iz mržnje ili diskriminacije.

Gosti iz Europske unije su iskazali potporu Tužiteljstvu BiH u naporima za osnaživanje institucionalnih kapaciteta i jačanje vladavine prava u Bosni i Hercegovini, priopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

Dnevnik.ba