StoryEditor
dužnosnik SNSd-a

Radmanović: Ovo što radi SDA ne vodi BiH naprijed, nego u raspad

Piše Desk  /  21.09.2021., 19:35h
Član Kolegija Zastupničkog doma Parlamenta BiH i dužnosnik SNSD-a Nebojša Radmanović kazao je kako ova stranka ne ruši BiH već da to radi "sarajevski politički krug i predsjedatelj Predsjedništva BiH". Naveo je i to kako oni ne blokiraju rad institucija već su digli glas da "ovako više ne može". Poručio je da "ova situacija može skupo koštati BiH".

“Svaki promatrač će zaključiti da sarajevski politički krug ruši BiH. Ako predsjedatelj Predsjedništva kojem su puna usta države BiH, ruši Ustav BiH, onda je potpuno jasno tko ruši BiH. Točno je da je u posljednje vrijeme niz političkih stranaka iz RS digao glas i rekao ‘ovako više ne može’. Ne radi se o blokadi institucija BiH već upozorenju da se ne može više nastaviti ovako kako se do sada radilo”, rekao je Radmanović u Danu uživo N1.

“Ovo može skupo koštati BiH”

Kazao je kako “Predsjedništvo BiH, kao najznačajniji organ radi, ali da predsjedatelj Predsjedništva ne dozvoljava da radi kako treba”.

“Tvrdim da nisam prekršio nijedan poslovnik Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Stavljate me u grupu onih koji kao blokiraju rad. Ne možemo uvijek svi misliti i na isti način postavljati stvar i to je ogromna razlika u odnosu na ono što radi predsjedatelj Predsjedništva. Točno je da ovo izgleda teško za BiH i može je skupo koštati”, upozorio je.

Kazao je kako netko “mora ustati protiv toga jer direktor OSA-e, koji je u neprevaziđenim problemima čitavog mandata koji svaki dan izlaze u javnost, sjedi i radi protiv RS”.

“Imamo dokaze za to. Točno znamo koje aktivnosti se vode direktno protiv RS. Nije samo OSA, ima još jedan dio institucija na nivou BiH”, kazao je.

Na pitanje kako OSA radi protiv RS, rekao je: “Jednostavno radi. Analizirajte posljednje što ste čuli u snimljenom razgovoru i sve će vam biti jasno”.

“Visoki predstavnik ostavio probleme”

Naglasio je kako je potrebno “ukinuti” Zakon kojim se brani negiranje genocida i veličanje ratnih zločina koji je nametnuo tadašnji visoki predstavnik Valentin Inzko.

“Visoki predstavnika je otišao i ostavio probleme čitavoj BiH i njegovom nasljedniku. Moramo doći u situaciju da promijenimo ono što je nametnuo Valentin Inzko”, istakao je.

Govoreći o izbornom zakonu, kazao je kako smatraju da trebaju promjene, ali da je “SDA napravila problem kada je izabrala sadašnje Središnje izborno povjerenstvo”.

“SDA mora shvatiti da ovako kako rade ne vodi BiH naprijed nego u raspad. (…) Sarajevo pokazuje da je BiH nemoguća, ne Banja Luka i SNSD”, rekao je Radmanović.

Radmanović: Plaće uposlenim u institucijama BiH bit će na vrijeme

Govoreći o proračunu za nivo BiH, naveo je kako ga neće usvojiti, ali da službenici ne trebaju brinut jer će primiti plaće.

“Mislim da se dobrim dijelom radnici koji su prosvjedovali jučer bune s pravom. Točno je da su plaće u administraciji institucija BiH male i treba uraditi ozbiljnije pomake. Ali, ovakve plaće neće biti ugrožene jer nije usvojen proračun. Potrudit ćemo se i uspjeti da one čak i ne kasne”, poručio je Radmanović.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 18:29