StoryEditor
Predsjedatelj Zastupničkog doma PS BiH

Radmanović: Sarajevska politička elita izbornu kampanju pretvorila u ratno stanje

Piše desk  /  27.09.2022., 18:23h

Predsjedatelj Zastupničkog doma PS BiH Nebojša Radmanović smatra da je poražavajuća i potpuno nepotrebna praksa federalnih političara da u finišu izborne kampanje ne biraju riječi upućene prema Beogradu i Zagrebu kojima će oblatiti političare iz susjednih zemalja.

- U kampanji su, praktično, napravili ratno stanje u kojem su meta Beograd i Zagreb. Kao da se utrkuju tko će više napasti predsjednike Srbije i Hrvatske Aleksandra Vučića i Zorana Milanovića - rekao je Radmanović Srni.

Ističe da je sarajevska politička elita pokazala apsolutno nerazumijevanje za dobrosusjedske odnose u regionu.

- Nevjerojatno je da smatraju da će im to donijeti političke poene. Stječe se utisak da sarajevski političari ne znaju što žele - ocijenio je Radmanović.

On navodi da je takva politika loša, ne samo po dobrosusjedske, nego i za odnose unutar BiH.

- Takav pristup pravi još veće podjele u zemlji - naglasio je Radmanović.

Napomenuo je da je za sve sarajevske stranke, bez izuzetka, zajednički koncept protiv Republike Srpske u kojem se zalažu za unitarnu BiH bez entiteta.

- Otuda i ne čude njihove poruke u kampanji poput "građanska država" ili "Bakir Izetbegović za predsjednika". To ne doprinosi boljim odnosima u BiH, a to ćemo tek da osjetimo nakon izbora", izjavio je Radmanović.

On je istakao da Republika Srpska ima normalnu dobrosusjedsku politiku i prema Beogradu i prema Zagrebu.

- Za Beograd je to i očekivano, ali u posljednje vrijeme popravljaju se odnosi i sa Zagrebom. Regionalna suradnja je nasušna potreba, a što dobivamo od političara iz Sarajeva - poruke da nisu za Otvoreni Balkan". Pa za što ste? - upitao je Radmanović.

Dnevnik.ba

15. travanj 2024 09:31