StoryEditor

Radmanović: Otvara se put za bezuvjetno formiranje Vijeća ministara BiH

Piše D  /  16.11.2019., 01:11h

Moguće je, navodi, da se u narednom periodu brzo postigne dogovor u vezi s konstituiranjem Vijeća ministara i samim tim završetka posla oko konstituiranja vlasti u BiH.

SNSD, kaže, ostaje pri stavu da nitko ne može postavljati uvjete za formiranje Vijeća ministara.

Na pitanje je li Godišnji nacionalni plan (ANP) za NATO i dalje uvijet, Radmanović je na koferenciji za novinare rekao kako je ANP tehničko pitanje za ukupne reforme u BiH te da nije trebao biti uvjet.

-Ako je ANP vezan za MAP, to ne možemo usvojiti. Samo ono što piše u dokumentu, koje jesu reforme koje su već u toku i kojima ne možemo stići, naprimjer, Srbiju, ne bi trebale biti sporne. Naravno da će to uvijek biti predmet razgovora s partnerima s kojima formiramo vlast. Oni su izmisli kako je to uvjet, mi mislimo kako to ne treba biti uvjet. Čini nam se da ima načina da to pitanje prevaziđemo – ustvrdio je Radmanović.

On je pozvao na povlačenje Prijedloga izmjena Poslovnika Zastupničkog doma parlamenta BiH, koje su inicirala po dva zastupnika SDS-a i PDP-a, jer je, kako tvrdi, na štetu RS.

Radmanović, koji je i zamjenik predsjedavajućeg Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine, tvrdi kako je SNSD tek jučer, nakon godinu dana, imenovao svoje kandidate za parlamentarne komisije, jer su se SDS i PDP "odlučili da, protivno interesima RS, izmijene Poslovnik i ostave mogućnost nekom drugom da mimo volje građana RS, upravlja parlamentom BiH“.

Najavio je kako će SNSD u narednom periodu predložiti i članove u komisije Doma naroda, te dodao kako je važno da se formiraju i zajedničke komisije.

Dnevnik.ba

08. svibanj 2024 05:57