Article_Top_970x250

Radikalni islamisti bombom su željeli raznijeti vrata Downing Streeta i ubiti premijerku Theresu May noževima

plan nije uspio

Radikalni islamisti bombom su željeli raznijeti vrata Downing Streeta i ubiti premijerku Theresu May noževima

pro 06, 2017
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Dvojica muškaraca uhićena su pod sumnjom da su planirali ubiti britansku premijerku koristeći bombu u torbi kojom bi raznijeli vrata ureda u Downing Streetu i potom bi premijerku napali noževima.

Britanske sigurnosne službe vjeruju da su spriječile akciju u kojoj bi britanska premijerka Theresa May bila ubijena u svom londonskom uredu u Downing Streetu, piše Independent.  Dvojica muškaraca uhićena su pod sumnjom da su planirali ubiti britansku premijerku koristeći bombu u torbi kojom bi raznijeli vrata ureda u Downing Streetu i potom bi premijerku napali noževima. 

Spriječeno još devet terorističkih napada

Osumnjičenici su pritvoreni tijekom vikend racija u Birminghamu i Londonu te su optuženi za terorizam, a danas bi se trebali pojaviti na sudu. Šef sigurnosne službe MI5 Andrew Parker jučer je ministrima otkrio detalje o planiranju tog terorističkog napada te je dodao i kako su službe spriječile još devet napada u Velikoj Britaniji prošle godine. 

Londonska policija je izvijestila da su 20-godišnji Zakariyah Rahman iz Londona i 21-godišnji Mohammed Aqib Imran iz Birminghama optuženi za planiranje terorističkog napada.  

Glasnogovornik Scotlanda Yarda odbio je potvrditi jesu li uhićenja povezana s planom napada na britansku premijerku Theresu May.  

Dnevnik.ba

 

Article_Bottom_970x250