StoryEditor

Putovnice za mafiju dogovarao je šef Unije Roma Hrvatske?

Piše D  /  27.11.2019., 05:11h

Najmanje 20 ljudi je zasad uhićeno u dvije razdvojene policijske akcije na području Zagreba, Karlovca, Zadra i drugih mjesta u zemlji.

Prva na meti bila je kriminalna skupina u zagrebačkim Kozari putevima. Tamo je uhićen Nusret Seferović, koji  se ranije u medijima prikazivao kao žrtva napada 2016. godine, kada mu je u dvorište kuće bačena bomba. Istražitelji su otkrili kako je uspio povezati neke ljude unutar Ministarstva unutarnjih poslova. Oni su mu na temelju krivotvorenih dokumenata izrađivali vozačke dozvole, putovnice i osobne iskaznice. Kako neslužbeno doznajemo, dokumente su po narudžbi prodavali pripadnicima srpskog Zemunskog klana, ali i dvama zaraćenim crnogorskim klanovima - Škaljarima i Kavčanima.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović u srijedu je ustvrdio da akcija u kojoj je, zbog nabave hrvatskih dokumenata "stranim kriminalnim skupinama", uhićeno i nekoliko osoba iz policijskog sustava potvrda "politike čišćenja vlastitih redova".

Božinović je u izjavi novinara potvrdio kako je dobio informaciju da je u tijeku realizacija velike policijske akcije u kojoj je uhićeno 30-ak ljudi.

- Radi se o akciji, kako mi je kazao glavni ravnatelj policije, koja se priprema već duže vremena. Uhićeni su pripadnici domaćih skupina koje su surađivale sa stranim kriminalnim skupinama. Čestitam policiji na odlično obavljenom poslu - kazao je Božinović.

Dodao je i da činjenica da su među uhićenima i neki pripadnici policijskog sustava "potvrda dosljednosti naše politike čišćenja vlastitih redova".

Upitan je li među uhićenim i neki više rangirani policajac, ministar je kazao da nije upoznat s detaljima. "Nisam upoznat, ali mislim da je netko visoko rangiran da bih to znao", rekao je Božinović.

Na pitanje je li zabrinut što imaju "takve kukolje u vlastitim redovima", Božinović je kazao da to nije nešto što raduje. "Ali raduje odlučnost sustava da se takvog kukolja rješavamo i da tu nema pardona prema bilo kome", zaključio je Božinović.

Dnevnik.ba

19. travanj 2024 01:51