StoryEditor
ratna propaganda

Putinova "Agentica 00Sex" potiče mlade na rat protiv Ukrajine

Piše desk  /  05.03.2022., 22:11h
Maria Butina je na Instagramu i Facebooku pozirala u majici s otisnutim ‘Z‘ te širi prorusku propagandu

Ruska tajna agentica Maria Butina (33), koja je poznata i pod imenom "Agent 00Sex", sasvim neometano širi propagandu ruskog predsjednika Vladimira Putina (69) na društvenim mrežama. Ona, naime, jasno i glasno potiče mlade na rat protiv Ukrajine, javlja Blick.

Dok gotovo cijeli svijet najoštrije osuđuje rat i patnje koje Putin nanosi Ukrajini, "specijalna operacija" Kremlja doslovno se slavi na ruskim društvenim mrežama. Tajanstveno "Z", koje je simbol osvajača, sada se pojavilo u Rusiji na naljepnicama za automobile, Instagram objavama, printovima na majicama itd. te posebno među mlađim ljudima.

Sve to svesrdno podupire Butina, koja je prema pisanju Blicka, jedna od Putinovih najboljih tajnih agentica. Ona je na Instagramu i Facebooku pozirala u crnoj majici s otisnutim "Z" te širi prorusku propagandu.

Maria na društvenim mrežama pozira sa stisnutom šakom te širi Putinovu ratnu propagandu. Pozvala je sve Ruse da na svoju odjeću stave "Z" kako bi "podržali vojsku i predsjednika" te potiče svoje pratitelje da šire ratnu propagandu.

Podsjetimo, Maria je u svibnju 2018. godine uhićena u Sjedinjenim Američkim Državama, a optužena je za špijunažu. Ona se pomoću društvenih veza i seksa pokušavala infiltrirati u američku Republikansku stranku tadašnjeg američkog predsjednika Donalda Trumpa (75).

Maria je uhićena kada se spremala pobjeći iz Sjedinjenih Država natrag u Rusiju. Mediji su je tada nazvali "Agentica 00Sex" jer je imala brojne utjecajne ljubavnike od kojih je dobivala tajne informacije, a među njima je bio i republikanski politički strateg Paul Erickson (60).

Dnevnik.ba

29. travanj 2024 18:44