StoryEditor
Upozorio nato

Putin: Zamislite, raketa za pet minuta u Moskvi! To bi bio okidač

Piše desk  /  01.12.2021., 08:26h
Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je u utorak da će Rusija biti prisiljena djelovati ako NATO prijeđe njene "crvene linije" u Ukrajini, rekavši da će Moskva smatrati raspoređivanje određenih ofenzivnih raketnih sposobnosti na ukrajinskom tlu kao okidač.

Govoreći na investicijskom forumu u Moskvi, Putin je rekao da se nada da će zdrav razum pobijediti na svim stranama, ali želi da NATO bude svjestan zabrinutosti Rusije za vlastitu sigurnost i kako će reagirati ako Zapad nastavi pomagati Kijevu da širi svoju vojnu infrastrukturu.

“Ako se na teritoriju Ukrajine pojavi neka vrsta napadačkog sustava, vrijeme leta do Moskve bit će sedam do deset minuta, a pet minuta u slučaju postavljanja hipersoničnog oružja. Zamislite samo to”, rekao je Putin, javlja Reuters.

“Što nam je činiti u takvom scenariju? Morat ćemo onda stvoriti nešto slično u odnosu na one koji nam na taj način prijete. A to možemo i sada”, rekao je.

Putin je dodao da je Rusija uspješno testirala novu hipersoničnu raketu na moru koja će biti u uporabi početkom iduće godine.

Ranije u utorak, Sjedinjene Države i Britanija upozorile su Rusiju na bilo kakvu novu vojnu agresiju na Ukrajinu dok se NATO sastao kako bi razgovarao o tome zašto je Rusija premjestila trupe bliže svom južnom susjedu.

Dnevnik.ba

18. travanj 2024 01:41