Article_Top_970x250

Putin: Vi ste pametni ljudi? Zašto mislite da smo mi budale?

odgovor britanskom novinaru

Putin: Vi ste pametni ljudi? Zašto mislite da smo mi budale?

pro 17, 2020
dnevnik.ba
dnevnik.ba

Ruski predsjednik Vladimir Putin rekao je danas da su na Zapadu "progutali" odvajanje Kosova od Srbije, dok su stanovnicima Krima uveli sankcije, iako je poluotok ušao u sastav Rusije kao rezultat referenduma.

- Da, mi smo nevinašca u usporedbi sa vama /sa Zapada/ - odgovorio je Putin na pitanje britanskog novinara je li Rusija baš uvijek nedužna ili ima malo i njene krivnje u lošim odnosima sa Zapadom.

Putin je rekao na godišnjoj konferenciji za novinare da Rusija ima vojne baze samo u teroristički opasnim područjima, dok SAD imaju ogromnu mrežu vojnih baza u cijelom svijetu.

On je dodao da se NATO širi ka ruskim granicama, dok SAD izlaze iz ključnih vojnih sporazuma - o raketama srednjeg i kratkog dometa, o otvorenom nebu i iz ostalih sporazuma, prenio je "Sputnjik", javlja Srna.

- Sada će države NATO-a letjeti iznad Rusije i predavati informacije Americi, dok je Moskva toga lišena - rekao je on.

Uz to, bez sporazuma START-3, svjetska sigurnost bit će dovedena u pitanje, izjavio je Putin i dodao da Rusija na to mora da odgovori novim tipovima oružja.

- Vi ste pametni ljudi? Zašto mislite da smo mi budale? - rekao je Putin govoreći o pretenzijama zapadnih država prema Rusiji u vojno-strateškoj sferi.

Rusija je spremna za suradnju, ali SAD ne žele dijalog, dodao je ruski predsjednik i naglasio da supersonične sustave kakve ima Rusija nema nitko u svijetu.

Dnevnik.ba