StoryEditor

Putin: Vi ste pametni ljudi? Zašto mislite da smo mi budale?

Piše D  /  17.12.2020., 05:12h

- Da, mi smo nevinašca u usporedbi sa vama /sa Zapada/ - odgovorio je Putin na pitanje britanskog novinara je li Rusija baš uvijek nedužna ili ima malo i njene krivnje u lošim odnosima sa Zapadom.

Putin je rekao na godišnjoj konferenciji za novinare da Rusija ima vojne baze samo u teroristički opasnim područjima, dok SAD imaju ogromnu mrežu vojnih baza u cijelom svijetu.

On je dodao da se NATO širi ka ruskim granicama, dok SAD izlaze iz ključnih vojnih sporazuma - o raketama srednjeg i kratkog dometa, o otvorenom nebu i iz ostalih sporazuma, prenio je "Sputnjik", javlja Srna.

- Sada će države NATO-a letjeti iznad Rusije i predavati informacije Americi, dok je Moskva toga lišena - rekao je on.

Uz to, bez sporazuma START-3, svjetska sigurnost bit će dovedena u pitanje, izjavio je Putin i dodao da Rusija na to mora da odgovori novim tipovima oružja.

- Vi ste pametni ljudi? Zašto mislite da smo mi budale? - rekao je Putin govoreći o pretenzijama zapadnih država prema Rusiji u vojno-strateškoj sferi.

Rusija je spremna za suradnju, ali SAD ne žele dijalog, dodao je ruski predsjednik i naglasio da supersonične sustave kakve ima Rusija nema nitko u svijetu.

Dnevnik.ba

23. travanj 2024 18:50